Plata tedna: Sky Ferreira: Night Time, My Time

Od pop princeske do princeske mraka!

Sky Ferreira je pravzaprav ena poosebitev velikega glasbenega projekta. Spoznali smo jo, ko ji je bilo 15 let in prav lahko bi postala naslednja Miley Cyrus ali Britney Spears. No, vsaj želja njene založbe je bila takšna – spomnimo se na pop princeskasti hit “One”, ki jo pričakovanjem nasproti NI izstrelil med zvezde. Potem pa je prišlo eksperimentiranje z zvokom in izgledom. Nekaj EP-jev kasneje se je zgodil komad “Everything Is Embarrassing”, s katerim se je Sky že n-tič redefinirala. In končno zadela v polno.

Sky Ferreira ima šele 21 let. Pa je že zdaj izdala album z izjemno mračno vsebino. Poln je samopreziranja (I Blame Myself, Nobody Asked Me (If I Was OK)), seksualnosti (naj vam Google Translate priskoči na pomoč pri prevodu besede “Omanko” iz japonščine) ter nesrečne zaljubljenosti (Boys, You’re Not The One). Zato pravzaprav ni čudno, da je Sky svoj pvi album poimenovala “Night Time, My Time” – verjamemo, da namreč inspiracija za večino, če ne celo vseh 12 komadov, ki so se znašli na prvi plati, izvira iz dilem oziroma vprašanj, ki so se Sky začele pojavljati ponoči.

Nazadnje, Sky Ferreira je prestopnica. Pa vendar tu ne mislimo na njene občasne škandale z obnašanjem, posedovanjem droge ali pa kar naslovno fotko za prvo plato. Ne, Sky Ferreira je prestopnica v glasbenem smislu. Po klavrnih pop začetkih se je prelevila v elektro-pop-rock bejbo – in v tem žanru našla tržno nišo, ki ji zares leži, našla je SEBE. In njen izjemno dober prvenec to le potrjuje.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top