Plata tedna: Kings Of Leon – Mechanical Bull

Težko pričakovana plata “Mechanical Bull” skupine Kings of Leon dokazuje, da bend sledi preverjeni formuli hitov, kot so Sex on Fire, On Call in Use Somebody. Tako nam “Kralji” vnovič ponujajo album, ki ga še najbolje opisuje beseda “barsko” – tu so komadi, ob katerih ima človeka, da bi plesal in pil na veliko, pa tudi hiti, kjer bi človek sedel, razmišljal, morda celo zaskrbljeno pogledoval nad svojim življenjem…in seveda tudi hlastal po pijači. K temu vsekakor pripomorejo tudi zelo globoka in čustvena besedila, ki se izražajo na komadih kot so “Wait For Me”, “Beautiful War” in “Temple”.

Pa vendar velja nekaj kritike. Albumu manjka svežine, ki bi se odražala tako v energičnosti komadov, kot tudi v besedilih. Če imamo na eni strani odlične komade (“Supersoaker”), ki imajo tisti žar, kot so ga imeli največji hiti skupine, pa so določeni komadi, kot je bonjovijevsko naravnani “Family Tree” ali pa kar nekoliko premedel “Last Mile Home” na plati popolnoma odveč.

Gre torej za plato, ki je morda (in verjamem, da se fani Kings of Leon, ki so nanjo čakali dolga tri leta z mano ne bodo strinjali) izšla nekoliko prehitro. Še kako leto odmora bi morda bandu čisto koristilo, da bi napravil res perfekten album. Tako pa gre za izdelek, ki je ostal nekje na pol poti in ne ponuja kakšnih hitov, ki bi se nam lahko trajno usedli v spomin.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top