Plata tedna: Blood Orange – Cupid Deluxe

Blood Orange, alias izvajalca Devontéa Hynesa, ki ga poznamo tudi kot Lightspeed Champion, nam s svežim izdelkom Cupid Deluxe ponuja 50 minut lebdenja, ki ga pričarajo zvoki R’n’B-ja in soula, pomešani z rapom in nežnimi instrumentalnimi vložki saksofona, ropotulj in sintesizerja. Devonté, ki ga sicer poznamo predvsem kot producenta glasbe za Solange in Sky Ferreiro, se tako na drugi studijski plati poigrava z zvoki, ki bi jih lahko pripisali Talking Heads in The Weekndu.

Album Cupid Deluxe je prežet s podobami urbanega poletja. Komadi kot so “Clipped On” “High Street”, nas postavijo na nekoliko med bloke umaknjene ulice, kjer se na veliko kadi in socialno pije ter debatira o smislu življenja – vse to intenzivirajo močni rap vložki. “You’re Not Good Enough”, “It Is What It Is” in “Time Will Tell” vsebujejo nekoliko bolj romantične podtone in govorijo o poletnih romancah. Občutje zaljubljenosti pri obeh komadih še nekoliko intenzivira funk ritem. Potem pa so tu še singli, kot so “Chamakay” in “Chosen”, ki govorijo o otožnosti, izgubah in zamujenih priložnostih. Tri tematike, ki se, kljub njihovi navidezni kontrasnosti, izjemno lepo povezujejo v skupek odraščanja in življenjskih tranzicij (Devonté se je namreč v času njegovega ustvarjanja selil iz Brooklyna na Manhattan).

Odlična plata, polna dobrih groovov in viba, dodatno popestrena z zanimivimi vložki (seksi ženski francoski naglas!), za katero verjamemo, da bo Blood Orange dodobra umestila med najbolj vroče indie izvajalce!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top