Radio Terminal V Živo
Znani so trije finalisti kulturnega evra

Znani so trije finalisti kulturnega evra

Tričlanska žirija (Matjaž Manček, Andraž Kajzer in Miran Inhof) je med prispelimi prijavami med finaliste projekta Kulturni evro uvrstila skupini Fed Horses in Your Gay Thoughts ter producenta elektronske glasbe in didžeja Blaža Peruša.

Končni zmagovalec, ki ga bodo izbrali donatorji, bo znan 19. decembra. Doslej se je v skladu nabralo nekaj več kot 1400 evrov. Zmagovalec bo moral album posneti do 31. maja 2015.

V finalni izbor za sredstva iz sklada Kulturnega evra je žirija v sestavi Matjaž Manček (vodja glasbenega programa Kina Šiška), Andraž Kajzer (založnik in kritik) in Miran Inhof (glasbeni novinar) je med prispelimi prijavami uvrstila skupini Fed Horses in Your Gay Thoughts ter producenta elektronske glasbe in didžeja Blaža Peruša. Izbrani so po mnenju žirije glede na posnetke izkazali največji potencial za ustvarjanje avtorskega albuma, poleg tega pa žanrska raznolikost pušča odprte roke tudi vsem, ki bodo prispevali 2 evra in s tem dobili možnost glasovanja.

Dokončni izbor zmagovalca bodo med navedenimi tremi predlogi opravili donatorji, torej tisti, ki bodo 2 evra dejansko prispevali, in sicer od 21. maja naprej z neposrednim glasovanjem ob vsakokratni donaciji. Zmagal bo tisti projekt, ki bo do konca leta oz. do zadnjega javnega dogodka v Kinu Šiška prejel največ glasov. Infomacije o finalistih, skupaj s tremi skladbami vsakega od njih so na voljo na spletni strani Kina Šiška in na glasbeni platformi Soundcloud.

Zbrana sredstva, pričakujejo jih okoli 4 tisoč evrov, se bodo izbranemu ustvarjalcu/skupini podelila 19. decembra 2014. Ustvarjalec/skupina bo album moral izdati do 31. maja 2015. Z izbranim ustvarjalcem ali zastopnikom skupine bo Kino Šiška podpisala zavezujočo pogodbo, s katero se bo izbrani zavezal, da bo sredstva porabil za prijavljeni projekt, da bo projekt izvedel do določenega roka in da bo projekt predstavil na promocijskem koncertu v Kinu Šiška. Kino Šiška bo zagotovila vse produkcijske pogoje za izvedbo promocijskega koncerta ter nudila ustrezno medijsko podporo.