Radio Terminal V Živo
Zaslišanje: Moveknowledgement
,

Zaslišanje: Moveknowledgement

Po koncertu v Kinu Šiška, kjer je zasedba Moveknowledgement predstavila svoj novi album “See”, se nam je na kratkem zaslišanju pridružil frontman Miha Blažič, N’toko.
Kako se vam je zdel nastop in kakšen se vam zdi odziv publike?

“Ful je šlo hitro mimo. (smeh), večino ta novih smo prvič igrali v živo pred publiko, tako da… ful je bilo nervoze, seveda iz naše strani. Ponavadi smo dalj igrali komade preden so prišli na vrsto veliki odri in tako naprej, zdej smo pa imeli premiero na velikem odru, tako da nevem (smeh) moram malo prespati zadevo, se zjutraj zbudit in malo boljše ocenit kako je bilo, ampak imeli smo se fajn”

Plata se imenuje “See”, ima naslov kako namensko sporočilo samo po sebi?

“Ne, ponavadi mi razloge iščemo kasneje, šele potem ko smo naredili nekaj, ko vemo, da nas bojo kasneje spraševal o tem. (smeh) Bil nam je najljubši naslov na plati, ko smo se pa potem spraševali “Zakaj ta komad? Zakaj ta vsebina?” pa smo videli, da dovolj pooseblja vsebino… o čemer veliko govorim na albumu, pa tudi “vibe” muzike. Veliko se ukvarjam z idejo nadzora, tega malo panaroidnega občutka “biti opazovan”, hkrati pa tudi čedalje več informacij konzumiramo sami v tem digitalnem svetu, hkrati pa tudi nevemo kaj z njimi početi. Zdi se mi, da je album vsebinsko zasičen z raznimi impresijami in te so nekako prepuščene poslušalcu, da z njimi naredi, kar si želi.

Je album nastal po načrtu, ali ste se prepustili spontanosti?

“Ne, sploh ne, kot pravim se mi s temi obrazložitvami in koncepti ukvarjamo potem, ko ustvarimo glasbo. Potem šele vidimo “Aha, kaj smo s tem hoteli povedati”, v samem procesu stvarjenja gledamo, kaj nas v danem trenutnku zanima igrat, kakšno muziko, kaj nas “drive-a”…

Kaj je tisto kar vas po vseh the letih drži skupaj in vam daje svežino?

“Kaj pa vem, nikoli nisem pravzaprav razmišljal o tem, da bi nehali igrat. Zame osebno je to prvi bend, mislim da za vse od nas je to kot neka baza, vsi smo v bendu vsaj 10 let, jaz mislim da sem v njem okoli 15 let. Eostavno je to kot neko dejstvo, ki ti ostaja skozi življenje: “Sem član Moveknowledgement”. (smeh) Tudi če se dolgo časa ne vidimo in nismo v stiku, to dejstvo nekako vedno obstaja.

Kdaj in kje lahko v prihodnosti vidimo še kak vaš nastop ?

“V bistvu, čez en teden, v petek (26.9.) bomo na Hafnerjem Memorialu v Rdeči Ostrigi v Škofji Loki, tako da to je en tak fajn festival, vedno se radi odzovemo na povabilo, za tem pa bomo vsi z določenimi projekti zasedeni za nekaj časa, tako da bomo imeli malo pavze, potem bomo pa premislili kako naprej.

Najlepša hvala za tvoj čas in veliko sreče pri nadaljnem ustvarjanju.

“(smeh) Hvala”