Radio Terminal V Živo
Zaslišanje: JUNGE JUNGE
,

Zaslišanje: JUNGE JUNGE

Zgodba, ki se je začela kot spontani „jam session“ na lanskem nemškem festivalu Helene Beach, je postala prelomni trenutek v njuni karieri kasneje v nekem obalnem baru na Ibizi, ko je njun zadnji izdelek slišal A&R švedskega Universal Music. Ostalo je le zgodovina. Njun zadnji hit „Beautiful Girl“ jima je dal nov zagon, samozavest in zasluženo pozornost. Sedaj sta JUNGE JUNGE na misiji osvajanja plesišč po Evropi, zaneslo pa ju bo tudi v Ljubljano in sicer v petek, 10.aprila nastopata v Ljubljanskem Placu 33/45. Ne glede na vso pozornost pa fanta ostajata skromna in zvesta svojim underground koreninam.

Sta del družine Get Physical, pridružila sta se Artist Alife, padla sta pod okrilje giganta Universal… Kako se je vse skupaj zgodilo?
Tudi sama se to včasih sprašujeva…(smeh). Da sva ustvaril nek svoj stil, ki deluje v underground vodah, hkrati pa je tudi komercialno sprejemljiv, sva dolgo čakala in trdo delala. Hkrati pa sva zelo vesela in hvaležna, da sva dobila priložnost izdati svoje delo pri Get Physical in da sva postala del te družine.

DEJSTVO: „JUNGE JUNGE sta varovanca slovite berlinske založbe GET PHYSICAL MUSIC, katera konstantno zalaga imena, kot so Booka Shade, M.A.N.D.Y., David Bowie, andhim, Hot Since 82, Nôze, Thomas Schumacher, Jona, Italoboyz, Depeche Mode in ogromno drugih…“

Nam lahko povesta kaj več o vajinem zadnjem singlu „Beautiful Girl“? Kako je nastal?
Beautiful Girl sva naredila veliko lažje, kot večino skladb, ki sva jih doslej sproducirala in izdala. Da sploh pride do kreiranja tako posebne skladbe je potrebna mešanica prave kombinacije elementov, čustev, čarobnih trenutkov in še posebej okolja. Znano je, da smo to skladbo posneli kar v malem bungalovu na festivalu Helene Beach, za kar smo uporabili majhen „set-up“ sestavljen iz prenosnika, monitorja, zvočne kartice, midi tipkovnice, kitare in seveda pravega vokala.

DEJSTVO: „Njun zadnji single, pri katerem je vokal prispeval avstralec Kyle Pearce z naslovom “BEAUTIFUL GIRL” že 7 zaporednih tednov kroji vrh slovite nemške klubske lestvice in konkurira velikanom, kot so Aphex Twin, Plastikman, Fritz Kalkbrenner, Digitalism, Todd Terje in drugim…“ 

Velikokrat ustvarjata v okolju, ki ni studio?
Kamorkoli potujeva za več dni, vedno s seboj vzameva svoj produckijski set-up in poskušava ujeti kakšne dobre kombinacije zunaj temnih snemalnih studiev. Producirati glasbo na prostem je nekaj najlepšega. Različna okolja ti dajo inspiracijo za osnovo na kateri lahko kasneje v studiu nadaljuješ in dokončaš delo. Se zavedeva, da je vse drugo, kot konvencionalen način, ampak poskusite sami. Deluje.

Kako se razlikuje vajino profesionalno življenje pred izdajo tega singla, in sedaj, po njej?
Največja razlika je zagotovo to, da sva bila pred tem producenta in DJ-a brez agencije in managementa. Sedaj je vse veliko bolj profesionalno in lažje ponujava novo produkcijo raznim založbam, hitreje in v večjem številu pa tudi dobiva odzive na promo skladbe, ki jih pošiljava naokoli. Sedaj za nama stoji management, ki skrbi za pogodbe, promocijo in podobo. Tudi najina DJ kariera je dobila nov zagon, odkar sva postala del booking agencije Artist Alife. Sva zelo ponosna, da sva del njihovega nabora.

DEJSTVO: „Pridružila sta se naboru slovite nemške booking agencije Artist Alife, kjer domujejo imena kot so Chris Liebing, Gregor Tresher, Loco Dice, tINI, Terence Fixmer, Hector, Drumcell in drugi…“

Če poskusimo kategorizirati stvari, kako bi žanrsko opredelila svojo glasbo?
Single „Beautiful girl“ zelo težko kategorizirava in umestiva v katerikoli obstoječi žanr. Če že morava, pa recimo da je mešanica deep housea, indie popa in akustike, kar pa je vseeno popolnoma drugo, kar dejansko vrtiva med svojimi nastopi. Kar vrtiva v živo je underground, saj od tu tudi izvirava in nima veze s komercialno glasbo. Od naju pričakujte vse od tech house-a pa do techna.

DEJSTVO: “Njun zadnji mix, ki sta ga posnela za Get Physical Radio, se je povzpel do 1. mesta Berlinske lestvice, do 1. mesta Deep House lestvice in do 3. mesta House lestvice na portalu Mixcloud.

Sodelovala sta že pred projektom JUNGE JUNGE…
V preteklosti sva se večkrat srečevala in skupaj tudi vrtela na na različnih dogodkih, kot so RaveOnSnow in drugi v našem okolišu. Kadarkoli sva vrtela na istem flooru, sva se vedno ujela in se zelo zabavala. Eventuelno sva se dogovorila, da se skupaj lotiva tudi produkcije. Tako se je začela najina skupna pot. Kemija med nama je bila prava že od začetka in kmalu sva, poleg tega, da sva skupaj ustvarjala glasbo, postala tudi zelo dobra prijatelja.

In kje vaju lahko ujamemo to poletje?
Je kar nekaj dogodkov, za katere sva zelo vesela, da sva lahko del njih v tem poletju. Melt Festiva, SWR3 New Pop, Pollerwiesen in seveda Helene Beach festival. So pa tu še številni klubski nastopi po Nemčiji in Evropi na seznamu.

DEJSTVO: „Njun zadnji single je bil izbran za „neuradno himno“ slovitega nemškega festivala HELENE BEACH

Kmalu vaju bomo lahko ujeli v Sloveniji. Je to prvi vajin skupni nastop v tujini?
To je najin prvi nastop v tujini kot JUNGE JUNGE, sicer sva že nastopala v številnih klubih in festivalnih po Nemčiji in tujini pod pravimi imeni, Michael Noack in Rochus Grolle (Grolle & Noack).

Michael, ti si že nastopal v Sloveniji, kajne?
Sem, v preteklih letih sem imel nekaj nastopov. Vedno mi je bilo v veselje in vsakokrat je bila prelepa izkušnja nastopati pri vas. Vedno sem bil navdušen nad prijaznostjo obiskovalcev in gostoljubjem. Vse zabave pa so bile zelo posebne. V Sloveniji se tako počutim kot doma. Še danes se spomnim prvega open air dogodka, kjer sem nastopal. Prišel sem popolnoma brez pričakovanj, odšel pa z velikim nasmehom na obrazu. Bilo je fantastično!

Bi kaj sporočila publiki pred dogodkom?
Zelo se veseliva, da se po dolgem času spet srečava z vsemi znanimi in neznanimi obrazi. Pripravite se na glasbeno potovanje. Bilo bo divje in zabavno!

DEJSTVO: JUNGE JUNGE bosta v živo nastopila v Ljubljani na povabilo ekipe Etia Creations in sicer v petek, 10. aprila v Placu 33/45.

Facebook event