Radio Terminal V Živo
Zanimivo: Prvi Google Cube videospot

Zanimivo: Prvi Google Cube videospot

Avstralski indie-elektro duo The Presets na inovativen način s pomočjo napredne tehnologije predstavlja svoj nov singel No fun.

Videospot za to pesem je nastanjen v Google Creative Labs Cube, »widgetu« sposobnem, da predvaja več video in audio-zapisov hkrati. Vsaka plošča (panel) je zasedena z drugim posnetkom – govoreče glave, ženska v kadi, plesalec na urbani avanturi in ločeno plastjo glasbe. Audio posnetek v Cubeu je sinhroniziran z njegovim gibanjem, kar pomeni da se lahko zavrti ter se sliši, kako se različni segmenti usklajujejo eden z drugim. Tradicionalisti se lahko odločijo, da poslušajo skladbo v celoti z ‘vitkejšim’ digitalnim šesterokotnikom, s klikom na gumb. Google produkt marketing manager Ernesto Sorian pojasnjuje, da je Cube (kocka) “eksperimentalna platforma za interaktivno pripovedovanje zgodb”,  namenjeno produkciji glasbe, ločila od “tradicionalne dvodimenzionalne omejitve”. Tako kot njegov predhodnik Google Maps Cube uporablja HTML5 in WebGL tehnologijo in jo je najbolje gledati preko Chromovih brskalnikov ali naprav Android.

Novi naraščajoči interaktivni videospoti bodo poskrbeli, da se bodo še vedno gledali/poslušali, le načini konzumiranja bodo napredni in času primerni.