Radio Terminal V Živo
Torek ob petih: Stara in nova Združena levica
,

Torek ob petih: Stara in nova Združena levica

Gost: Luka Mesec

Izak Košir v tokratnem podkastu Torpedo gosti vodjo poslanske skupine Združena levica Luko Mesca. Slednji je po zadnji anketi Dela tretji najbolj zaupanja vreden politik v državi. Celo pred predsednikom vlade Mirom Cerarjem. Združena levica je na zadnjih parlamentarnih volitvah, kljub ne prav obetavnih napovedim, prišla v parlament.

A tudi ZL sorodna Siriza v Grčiji je imela velike ambicije, nato pa je podlegla pritiskom Evrope. Se lahko podobno zgodi tudi Združeni levici? Mimo razprtij v stranki ne moremo – kakšna so danes razmerja moči v IDS-u? Ima 4. skupina Združene levice utemeljen razlog, da se počuti odrinjeno in zapostavljeno? Se poslanska skupina Združene levice res elitizira in solira?

S kom je Združena levica pripravljena formirati koalicijo, če pride v vlado? SD, SMC? In pod kakšnimi pogoji? Katere resorje bi želela prevzeti? Kakšna bo nova Združena levica in kje bo zunaj parlamenta, v civilni sferi iskala partnerje? V kakšnem odnosu so s sindikati in kakšno vlogo bodo (od)igrali v prihodnosti?

Na ta in druga vprašanja bo odgovarjal poslanec Luka Mesec.

 

Torpedo – najglasnejši podkast v državi.

 

 

 

#torpedo #podcast #058