Radio Terminal V Živo
Torek ob petih: Biti gol na odru
,

Torek ob petih: Biti gol na odru

Gost: Marko Mandić

Gost Izaka Koširja v tokratnem podkastu Torpedo je igralec Marko Mandić. Spregovoril bo o odru. O Bibliji na odru, goloti na odru, svobodi na odru, masturbaciji na odru, svojem jazu na odru.

Mandića lahko te dni gledate v gledališki predstavi Jerneja Lorencija Biblija, prvi poskus v ljubljanski Drami. Omenjena knjiga pa se danes veliko zlorablja tudi v druge propagandne namene. Kakšen odnos ima do nje Marko Mandić? Kako meni, da bi morali danes Biblijo brati in razumeti zgodbe, nauke, ki so v njej?

Igralec naj bi na odru stal gol. Metaforično, seveda. Torej brez prtljage, kompleksov, zadržkov. Mandić pa to goloto kot igralec na odru večkrat izkoristi tudi dobesedno. Je za njegovo igralsko svobodo nujno, da odvrže vsa oblačila in da pred nami dobesedno stoji gol? Ta golota potem prinese tudi druge nadgradnje … recimo mastubracijo, Kaj mu takrat, ko to počne na odru in gleda občinstvo v oči, hodi po glavi?

Govora bo tudi o naturščkih, ki jih gledališča tretirajo kot drugorazredne igralce, pa o aktivizmu, protestih in še čem.

 

Torpedo, najglasnejši podkast v državi, leti proti vašim ušesom!

 

 

#torpedo #podcast #063