Radio Terminal V Živo
Frišno: The Tide – Roll the Dice
,

Frišno: The Tide – Roll the Dice

“Kdor ne reskira, ne profitira,” bi rekli The Tide, ki tokrat v poletje plešejo v precej bolj poskočnem tempu kot smo vajeni. “Roll the Dice je način življenja, ki ga danes večina nima več jajc živeti. Je svoboda in je drznost, je brezpogojna izbira in hkrati igra na srečo v ženskem svetu. Sama pesem je prišla na album naključno in nenačrtovano. Prav zaradi nenavadnosti pa si zasluži prostor na albumu,” je povedal Tomaž Štular.

Da je pesem zaživela še v video formatu, je poskrbel režiser Miha Knific, ki se je tokrat odločil, da bodo člani benda plesali tako, kot bo on dirigiral. Na pomoč je poklical plesalce iz Colorado Country Line Dance in njihovo vodjo Majdo Starovašnik, ki so se potrudili po najboljših močeh.”Nihče od nas ni kaj prida plesalec, zato je bilo to snemanje predvsem polno smeha. A čeprav si je režiser želel, da bi bila vse skupaj parodija, smo našli skriti talent v nas. S tem se poslavljamo od glasbenih odrov in se že prijavljamo na tekmovanja akrobatskih jazz valčkov,” pravijo The Tide, ki še vedno trpijo za bolečinami v mišicah od plesnih vaj.

Singel Roll the Dice je še zadnji krajši pristanek pred 25. septembrom, ko bodo The Tide ob podpori velikega medijskega partnerja izdali tretji studijski album z naslovom Landings.