Radio Terminal V Živo
Tedenski pregled: indie.si 360°

Tedenski pregled: indie.si 360°

Ciklus skladb tedna, ki je za nami odpirajo valižanski alt-rock veterani Manic Street Preachers. Komad “Walk Me to the Bridge” je prvi single z njihovega dvanajstega studijskega albuma ‘Futurology’, katerega izid je predviden čez natanko dva meseca. Domnevno govori o øresundskem mostu, (ki spaja Dansko in Švedsko), kjer naj bi basist zasedbe Nicky Wire pred leti resno kolebal med odločitvijo ali naj ostane ali naj nadaljuje svojo glasbeno pot s preostalima članoma. S filmom Teci Lola, teci navdahnjeni videospot je režiral Kieran Evans.

V nadaljevanju se nam bodo s svojim novim izdelkom predstavili še eni od starost britanskega rocka. James so za pomoč pri kreiranju videospota za skladbo “Moving On” zaprosili škotskega animatorja in režiserja (občasno tudi glasbenika) Ainslieja Hendersona. Sledi rahlo pompozna skladba “Hot Stuff” precej manj znanega banda iz San Francisca – The Hudred Days, nato pa še aktualni single (“Robbers”) mladih, a hitro vzpenjajočih se The 1975. Iz anonimnosti se zaenkrat še prebija britanski trio Vaults, ki pa s svojimi močnimi, temno obarvanimi kompozicijami, daje slutiti, da se njihov čas tudi počasi bliža… Sledijo izvajalci Wye Oak, The 2 Bears ter Hercules & Love Affair z Johnom Grantom v glavni vlogi.
Kasabian nas v svojem šegavem, ‘karaočno’ obarvanem videospotu za prvi single “eez-eh” s prihajaoče plate 48:13, vodijo v drugi del oddaje, kjer jim družbo delajo še brezkompromisno udarni Royal Blood s komadom “Come On Over”, dopustniško ležerni COMPNY s svojo kandidatko za indie-pop vižo tega poletja – skladbo “Begging Me To Come Back” ter zanimiv synth pop projekt Sylvan Esso dvojca Randall Meath in Sanborn.

Te dni je minilo že četrt stoletja od izdaje znamenitega albuma ‘Disintegration’ angleških legend The Cure. Za vas smo izbrali skladbo “Pictures Of You”, ki bo marsikateremu starejšemu poslušalcu verjetno dodobra pogrela srce.

Tudi nadaljevali bomo v nekoliko mračnejšem stilu, in sicer z remiksom pesmi “The Big Dream”, ki se je je kot protiuslugo za režiserski prispevek Davida Lyncha pri ekranizaciji njegove “Shot In the Back of the Head” lotil vsestranski Moby, pri tem pa ga s svojim hipnotičnim vokalom podpira pevka Mindy Jones. Novi skladbi bosta predstavili še vzhajajoča losangeleška alt-r&b diva BANKS in brooklynska folk kantavtorka Sharon Van Etten. Prva s skladbo “Godess”, ki jo je v svoji vznemirljivo klavstrofobični maniri produciral Lil Silva, druga pa z zanjo značilnim komadom “Every Time the Sun Comes Up”, ki obenem tudi zaključuje njen prihajajoči (četrti studjski) album ‘Are We There’. Za brezhibno in elegantno izveden zaključek tedenske indie.si piruete bo poskrbela domača zasedba mojcART, ki je pred kratkim predstavila nov, njihov sploh prvi videospot, za pesem z naslovom “For No One”.