Radio Terminal V Živo
Tedenski pregled: indie.si 360°

Tedenski pregled: indie.si 360°

Tokratni prerez dogajanja v preteklem tednu začenjamo z nam tako ljubimi London Grammar, ki so objavili video spot za komad “Sights”.

Sledi jim Jamie xx z novim singlom, ni pa še jasno, če smo v pričakovanju albuma z njegove strani ali pa so to bolj prebliski in bo večino energije še vedno usmeril v delovanje s kolegoma v The xx, katerih plošča je napovedana še za letošnje leto. Z novostmi nadaljujejo The Black Lips, ki so prvi od objavljenih akterjev novega festivala SuperUho, ki bo to sezono v Šibeniku nadomestil Terraneo, ki je letos napovedal premor. Do Flumejevega remixa Lordinega singla “Tennis Court”, ki oddajo preseka na polovico, se zvrstijo še RY X, Wild Cub, DIANA, Menik & Sublok in The Darcys.

V drugem delu se Dum Dum Girls z novim singlom “Rimbaud Eyes” počasi odmikajo od svojega izvornega zvoka v bolj temačne vode, avstralsko-švedski dvojcici Say Lou Lou postrežeta z merico popa, po kateri pa nadaljujemo bolj zasanjano z Nickom Mulveyem in enkratnim Islandcem Ásgeirjem. Iz arhiva smo potegnili Blur in dvajset let staro “Parklife”, aktualno tudi zaradi Damonovega solo albuma, ki je izšel te dni. Proti koncu nam Žiga Murko servira en krasen remix, več pa nam bo kmalu predstavil v živo. Čast sklepnega dejanja pripada tUnE-yArDs, mi pa bomo spet z vami naslednji teden.