Radio Terminal V Živo
Sia nadaljuje s preobrazbo

Sia nadaljuje s preobrazbo

Malo je pevk, ki v karieri prehodijo tako pestro pot kot Sia. Na kratko: začela je kot acid jazz pevka v rodni Avstraliji, se pridružila funk bendu, kar ji je po selitvi v London odprlo vrata do studia in snemanja dveh pomožnih vokalov za Jamiroquai, vmes izdala prvi album, ki je bil trip-hop obarvan. Za tem jo je potegnilo bolj proti R&B vodam, nadaljevala pa je z nežnim mešanjem elektronike in akustike na Colour the Small One, svoji drugi plošči. S te se je “Breathe Me” začela pojavljati v raznih serijah, kar ji je skupaj z gostovanjem na singlih dueta Zero 7 prineslo širšo razpoznavnost.

Leta 2007 so začele prihajate prve ponudbe za pisanje komadov drugim izvajalcem, katerih seznam je do danes sila bogat, saj so na njem Christina Aguilera, David Guetta, Flo Rida, Jennifer Lopez, Shakira, Rihanna, Katy Perry, Ke$ha, Britney Spears, Jessie J, Celine Dion in drugi. Zase je zadržala toliko materiala, da je v 2010 izdala do sedaj zadnji album, na katerem je tudi njena največja solo uspešnica “Clap Your Hands”.

Po vseh sodelovanjih in poznanstvih, ki jih je napletla skozi leta, je pevka unovčila dva aduta za nosilno pesem soundtracka iz filmaThe Hunger Games: Catching Fire, kjer sta ji pomagala Diplo in The Weeknd.