Radio Terminal V Živo
Prezrto: San Fermin
,

Prezrto: San Fermin

San Fermin (sicer mesto v Pamplomi, znano po kultnem festivalu teka pred biki) je projekt mladega komponista in kantavtorja iz Brooklyna, Ellisa Ludwig-Leonea, ki se je po zaključku študija muzikologije na univerzi Yale za šest tednov zaprl v gorsko kočo na meji med državama Alberto in British Columbia v Kanadi in tam napisal čustveno izjemno nabit prvenec, katerega je navdihnila ljubezen do klasične glasbe ter teme kot so mladost, nostalgija inneuslišana ljubezen. Pri tem mu je pomagala Nico Muhly, svoje pa so dodali še ostali aranžerji in komponisti, Ellisovi prijatelji. Komade s prvenca lahko poslušate na spodnji Soundcloud povezavi.

Za prvi singel iz albuma, Sonsick, ki ga Ellis opiše kot “paniko zakamuflirano v zabavo za rojstni dan” je kmalu zatem, januarja leta 2013, izšel tudi videospot.

Gre za izdelek, ki ga absolutno priporočamo v poslušanje fanom skupin The National in Arcade Fire. Prvim že zaradi uvoda v plato, komada “Renaissance!”, ki tako zelo spominja na The National, da smo sprva mislili, da gre za njihov komad in smo odprli napačno povezavo.

Ellis trenutno z bendom koncertira po manjših klubih v Evropi.