Radio Terminal V Živo
Rolling Stone in NME objavila listo najboljših plat in komadov!

Rolling Stone in NME objavila listo najboljših plat in komadov!

NME in Rolling Stone sta objavila listo najboljših albumov leta 2013. Precej podobna seznama, vsaj kar se tiče nabora izvajalcev, se razlikujeta v zmagovalcih.

Po mnenju NME titula plate letošnjega leta pripada skupini Arctic Monkeys z albumom AM (pri Rolling Stonu na 9. mestu), po mnenju Rolling Stone pa albumu Vampire Weekend Modern Vampires of The City (pri NME na 14. mestu).

Med najboljšimi albumi na obeh listah so se znašli še Reflektor skupine Arcade Fire, Yeezus Kanye Westa (pri obeh na 2. mestu!), Random Access Memories skupine Daft Punk, Like Clockwork… skupine Queens Of The Stone Age, The Next Day Davida Bowieja in Trouble Will Find Me benda The National.

Celotni listi sta na voljo tu: NME in Rolling Stone

Reviji pa sta poleg tega objavili še listo 50 (NME) oziroma 100 (Rolling Stone( najboljših komadov letošnjega leta. Pri obeh so zmagali Daft Punk z “Get Lucky”, na drugem mestu so se pri NME znašli Arcade Fire z “Reflektor”, pri Rolling Stone pa Lorde z “Royals”, tretji pa so pri NME Arctic Monkeys z “Do I Wanna Know”, pri Rolling Stone pa Kanye West z “Black Skinhead”.

Celoten razpored si lahko pogledate na NME oziroma Rolling Stone.