Radio Terminal V Živo
Gadgets: Roland z novo serijo produktov Aira

Gadgets: Roland z novo serijo produktov Aira

Danes na radioterminal.si uvajamo novo rubriko, z naslovom Gadgets. V rubriki vas bomo obveščali o novostih na področju glasbene opreme in produkcije.

Po več mesečni reklamni kampanji, je Roland končno uradno naznanil novo serijo produktov, pod imenom Aira. Po slabih 30-ih letih s Roland vrača z rekreacijo svoje legendarne “ritem mašine” TB-808. Tokrat pod imenom Aira TR-8 – »ritem mašina«, ki sicer ni analogna, kakor njen predhodnik, vendar pa ima v sebi poleg emulacije TR-808, tudi emulacijo 909 “ritem mašine”. Roland je za Aira serijo razvil novo tehnologijo Analog Circuit Behavior (ACB), ki digitalno natančno emulira analogen signal. Glede na odlične odzive kritikov, velja verjeti, da to ni le marketinška šminka.

Poleg Aire TR-8, je Roland naznanil še Airo TB-3, ki je rekreacija bas sintesizerja TB-303, vokalni efekt Airo VT-3 ter sintesizer System-1.

Produkti bojo na voljo tekom leta. Cena pa naj bi bila okvirno 500-550 € za TR-8, 300-350 za TB-3, 200-250 za VT-3, cena za System-1 pa še ni bila objavljena.