Radio Terminal V Živo
Prisluh: The Naked and Famous – In Rolling Waves
,

Prisluh: The Naked and Famous – In Rolling Waves

Pred nekaj več kot dvema letoma in pol je skupina The Naked And Famous, še preden je večina sveta vedela za hipsterje, ustvarila hipstersko himno – Young Blood. Temu komadu je sledilo še nekaj izjemnih singlov in odličen prvenec. Pričakovanja pred drugim studijskim albumom so bila zato upravičeno visoka.

A kaj, ko so The Naked and Famous tokrat razočarali. Zakaj? Začnimo s popolnoma zgrešenim uvodom “A Stillness”, ki namesto aperitiva, ki bi ustvaril pričakovanja oziroma malo pogrel, ponudi precej zaspano uverturo v nato precej hitro nadaljevanje. Ki pa je praktično reciklaža prejšnjega albuma! To je nakazal že prvi single “Hearts Like Ours”, ki zveni skoraj tako kot Young Blood, tu pa sta še “The Mess” in “Grow Old”, ki presenetljivo zvenita kot hit iz prejšnje plate “Girls Like You”. Možno je dvoje: da je bend želel svojim slušateljem ponuditi točno tisto (ampak res identične zadeve!), kar jih je pritegnilo pri prejšnji plati, ali pa da jim je preprosto zmanjkalo več časa za eksperimentiranje. Kar je še posebej škoda zato, ker tam kjer eksperimentirajo, pri zadnjih nekaj komadih na plati, je njihov zvok zares fenomenalen. Komad “To Move With Purpose” je daleč najboljša zadeva na albumu, a kaj ko je na albumu šele 11. po vrsti…in do takrat običajnemu slušatelju lahko že poide koncentracija.

Plata, ki bo zagotovo všečna vsem že obstoječim fanom skupine, širše množice verjetno ne bo pritegnila. Žal. Gre namreč za bend, ki je vsekakor zmožen narediti odlično ploščo, s prvencem, Passive Me, Aggresive You, so to namreč že dokazali.