Radio Terminal V Živo
Prezrto (4): Billie Marten

Prezrto (4): Billie Marten

Glasba danes šestnajstletne Angležinje Isabelle Tweddle (z odrskim imenom Billie Marten) je akustična, precej folk in malo indie. Z intimnim zvokom, osebnimi in iskrenimi besedili ter nežnim glasom nas Billie umiri, ob poslušanju njene glasbe pa imamo občutek, kot da nam besedila šepeta na uho. Njen strasten glas bi z lahkoto pripisali starejši glasbenici z dolgoletnimi izkušnjami.

Z glasbo se je Billie začela ukvarjati pri sedmih ali osmih letih. Pri devetih ji je mama naredila youtube kanal, z namenom, da hčerino glasbeno ustvarjanje slišijo njeni stari starši, ki živijo v Franciji. Sčasoma si je te posnetke začelo ogledovati na tisoče ljudi in Billie je dobila tudi dve povabili na glasbeni ‘talent šov’. A sama ideja tekmovanja je zanjo neprijetna, zato je ponudbi zavrnila in nadaljevala s snemanjem avdio in video posnetkov.

Lani je bila na turneji s folk pevko Lucy Rose, nastopila na BBC Introducing Stage in bila novembra nominirana za nagrado BBC Music Sound of 2016. Na svoji poti pa je navdušila kar nekaj slavnih glasbenikov, med njimi, denimo, Eda Sheerana, ki je v tvitu zapisal, da se mu njena pesem Bird zdi osupljiva.