Radio Terminal V Živo
Prezrto (3): Izzy Bizu

Prezrto (3): Izzy Bizu

Enaindvajsetletno Londončanko Izzy Bizu so ob odraščanju navdihovali Ella Fitzgerald, James Brown, Amy Winehouse in Adele. Glasbo, ki jo ustvarja danes, bi lahko opredelili kot klasično in hkrati novo, je kombinacija soula, jazza, funka in popa. Izzy očara predvsem s svojim prijetno raskavim glasom in preprostostjo glasbe. Prav odsotnost bobnečih basov in digitalne distorzije pa sta tisto, kar strokovnjaki iz glasbene industrije v poplavi ekstremnega poseganja v glasbo prepoznavajo kot osvežujoče. Uvrstili so jo namreč med petnajsterico na BBC Music Sound of 2016 Longlist, kjer že od leta 2003 izpostavljajo ustvarjalce, za katere menijo, da veliko obetajo, pa še niso uveljavljeni in prepoznavni.

Izzy pri ustvarjanju pesmi na začetku veliko pozornosti posveti akustični kitari in klavirju, saj »če delujejo osnove, bo delovala tudi pesem, ne glede na to, kaj dodaš«, je povedala za Clash Magazine.

Ima diplomo iz petja z inštituta British and Irish Modern Music, a je bila kljub temu za petje v javnosti dolgo preveč plašna, načrtovala je namreč kariero v pisanju pop pesmi. Dokler se ni leta 2013 udeležila ILUVLIVE Open Mic večera v Camdnu in zmagala. Od takrat je bila na turneji s Samom Smithom, Rudimental in Foxes ter dvakrat nastopila na festivalu Glastonbury.