Radio Terminal V Živo
Prezrto: Sylvan Esso
,

Prezrto: Sylvan Esso

Poznate tisto zgodbo o treh ali šestih stopnjah ločenosti, po kateri prej ali slej ugotoviš, da si z nekom, pa čeprav s popolnim neznancem, pravzaprav v sorodu?

Na dvojec Sylvan Esso, ki ga sestavljata pevka Amelia Randall Meath in producent Nicholas Sanborn, človek naleti na približno tak način. No, z uporabo Youtuba, kjer klikate na sorodne videe. Do dvojca, katerih glasbo zaznamuje udaren Ameliin glas in Nicholasovo spretno poplesavanje po mešalkah namreč pridete zelo enostavno, če štartate pri skupini Rhye. Ali pa, če za iztočnico vzamete skupine The XX, Cheta Faker-ja, Feist, celo Sufjana Stevensa.

Kar hočem povedati je, da gre pri zvoku Sylvan Esso pravzaprav za en čudovit konglomerat vsega zgoraj naštetega. Mirnosti, minimalizma, odličnih vokalov, malo folka, zmeraj pa čutne, ljubezenske tematike. Morda je temu tako, ker Sylvan Esso v štartu pravzaprav ni bil zamišljen kot bend. Amelia in Nicholas sta se spoznala pri produciranju komada za Ameliin drugi projekt, bend ki se imenuje Mountain Man. A očitno je pri snemanju prišlo do usodnega preskoka iz česar se je razvilo sedaj že dobro leto trajajoče sodelovanje.

Produkt tega sodelovanja je prvi studijski album, ki nosi preprost naslov Sylvan Esso in na katerem se nahajajo odlični komadi, kot je “Coffee” in tudi single, ki bo kmalu ugledal luč sveta, zanj pa sta Amelia in Nicholas že posnela video, to je “Play It Right”.

Verjamemo, da ploščka ne boste utegnili zlahka izpustiti iz rok.

Za fane: The XX, Chet Faker, Flume, Feist, Sufjan Stevens…in še marsikaterega banda!