Radio Terminal V Živo
Prezrto: Saint Motel
,

Prezrto: Saint Motel

Morje, sonce, koktejli, plaža. Nič od tega vas ne asociira kaj dosti na letošnje poletje, mar ne? So pa to asociacije na Los Angeles, od koder prihaja zasedba Saint Motel.

Bend je pričel ustvarjati že leta 2009, trenutno pa se v Veliki Britaniji trudijo napraviti preboj s komadom “My Type”. Zakaj bi jim lahko uspelo? Bend, ki ga sestavljajo Aj, Greg, Asharp in Dak namreč prisega na vse bolj popularen retro zvok, iščejo se ne le v ritmih disca in power-popa, temveč tudilounge-jazza in salsa ter karibskih ritmov. Po vokalu, na katerem briljira AJ, pa nas kdaj pa kdaj spomnijo celo na Franz Ferdinande.

In zakaj jim morda preboj ne bo uspel? Hja, kljub neznosni lahkotnosti in vseočitnejšemu trendu, ki postavlja disco z barvami in retro stilom v ospredje, se tudi po nepričakovanem malem “polomu” prodaje novega albuma La Roux zdi, da svet počasi zahteva še kaj bolj drznega, nekaj kar lahkotnost sama ne more prinesti. Ne me narobe razumeti, “pozitiv vajbrejšn” je čisto fajn, samo na neki točki se ga bomo zasičili…tako kot smo se pred časom otožne melanholije (še pomnite, kako so v zadnjih letih zvok menjali številni bendi iz britanskega otočja? Kako emo ne obstaja v svoji prvobitnosti, sedaj se oklepa le še sporočilnosti “bodi samosvoj, zmoreš, moč je v tvojih rokah”?)

Torej. Če vam uspe pobegniti dežju na Kanarske otoke, vzemite Saint Motel s seboj. Če ne pa previdno. Zna se vam zgoditi, da boste njihove komade lahko poslušali zgolj pri na polno prižganem radiatorju.

Za fane: Metronomy, Panama, Fitz and the Tantrums, koktejlpartijev