Radio Terminal V Živo
Prezrto: Panama Wedding
,

Prezrto: Panama Wedding

Oktobrski del rubrike Prezrto! začenjamo v ZDA, natančneje v New Yorku, od koder z delirično pozitivističnim synth popom prihaja zasedba Panama Wedding. Sestavljajo jo Peter Kirk, Kenny Bernard, Jared McCarthy in Brett Spigelman, ki so skupaj pričeli ustvarjati leta 2013, prvič pa so se občinstvu predstavili na skupnih koncertnih turnejah s St. Lucia, Hearts, Phoenix in ostalimi. Pravkar na koncertni turneji spremljajo Dana Crolla.

Letošnje leto je sledila izdaja prvega malega ploščka in hita, ki se je prijel kot “poletna uspešnica” v ZDA – “All Of The People”. Za komad so fantje posneli tudi precej zanimiv, s karaokami obarvan videospot, ki bo zagotovo doprinesel tudi k njihovem uspehu na tej strani celine. Evropejci namreč kaj hitro kupimo pozitivno naravnane ameriške bende, ki zvenijo kot nekakšen “clash” indie sveta z Maroon 5 in One Republic. In točno to so Panama Wedding. In v tem, da se ne bomo narobe razumeli, ni nič slabega”. All Of The People pa je sploh ena takih skladb, ki bo grela to jesen in zimo, saj je kot nalašč za odganjanje sivine.

Fantje so sicer do sedaj izdali še tri komade, v dosti podobnem stilu, imenujejo se “Uma”, “Trust” in “Feels Like Summer”. Naj omenimo še, da so se fantje ustvarjanje glasbe sprva lotili bolj kot hobija, saj so nekateri že imeli stalne poklice. Verjamemo, da bodo po uspehu, ki jim ga napovedujemo, morda premislili, ali ne bi “šaltra” raje zamenjali s koncertnimi odri…do kadar bo pač to mogoče.

Za fane: Hearts, St. Lucia, Dann Croll