Radio Terminal V Živo
Prezrto: Mitzi
,

Prezrto: Mitzi

Avstralski kvartet Mitzi sebe opisuje kot bend, ki združuje zvoke poletja z vintage analogno elektroniko. Rezultat tega je nežna, čutna in skrajno pomirjujoča mešanica disco funk in elektro popa, ki spominja na glasbo Juveniles, St. Lucia, Foster the People, malo potegne na Hot Natured…in včasih celo na Donno Summer!

Fantje, ki so sicer pred združitvijo v projekt Mitzi delovali v več različnih skupinah, so leta 2010 izdali debitantski EP, naslovljen “All I Heard”, z njim pa so pritegnili pozornost izvajalcev kot so Metronomy, Little Dragon, Yelle, Whitest Boy Alive in Neon Indian. V začetku letošnjega leta pa je bend izdal tudi prvo plato, “Truly Alive”, ki jo v brezplačno poslušanje (dobra promocija, ni kaj!) ponujajo tudi preko uradne Soundcloud strani.

Gre za bend, o katerem se kljub temu, da so na sceni že kar nekaj časa – “indie tastemaker” NME jih je namreč že leta 2011 imenoval za najboljši novi avstralski bend – vedno bolj govori. Zato bomo z veseljem, ob poslušanju njihove hipnotične glasbe, sledili njihovemu razvoju.