Radio Terminal V Živo
Prezrto: Lilly Wood and the Prick
,

Prezrto: Lilly Wood and the Prick

Spet en izvajalec, ki ga je v pozornost širnega sveta popeljal remix. Za duo Lilly Wood and the Prick, ki ga sestavljata Nill Hadida na vokalih in Benjamin Cotto na kitari, se je tokrat postavil DJ Robin Schultz, ki ga poznamo tudi kot “mastermind-a”, ki je pohitril komad “Waves” Nizozemca Mr. Probz.

Tokrat si je Robin Schultz za izhodišče vzel komad francoskega dua, ki je bil izdan že na prvencu Lilly Wood and the Prick izdanem “davnega” leta 2010. Parižana sta takrat s svojim alter-pop in folk zvokom prepričala le nekaj Francozev in Švicarjev, da so kupili njun album. Zgodba se je nadaljevala tudi leta 2012, ko je izšel njun drugi dolgometražec “The Flight”. Sedaj ju pozna večinoma že celotna Evropa – morda je izjema Velika Britanija, kamor pa smo vajeni, da hiti iz Evrope pridejo nekoliko z zamikom (prav zdaj namreč tam šele spoznavajo Milky Chance-a).

Pojavlja pa se vprašanje, ali ne bosta morda Lilly Wood and the Prick ostala zgolj “enkratni hit” – podobno kot že nešteti neznani izvajalci pred njima. A vseeno, gre za izjemno talentirana glasbenika, ki sta se izkazala že leta 2008, ko sta se pogumno lotila predelave uspešnice Santigold L.E.S. Artistes.

Čas bo torej tisti, ki bo pokazal, ali se bosta na krilih trenutne slave Lilly Wood and the Prick odločila zajadrati v bolj komercialne vode, ali pa bosta ostala skriti dragulj.

Za fane: Fiona Apple, Nikki and the Dove (ja, tako pestro je!)