Radio Terminal V Živo
Prezrto: Julias Moon
,

Prezrto: Julias Moon

V času, ko pretežni del glasbenega sveta pogleduje proti danski, kjer se te dni odvija velika svetovna kuhinja imenovana Eurosong, se zdi kot naročeno, da pogledamo, kaj se dogaja na danski alter oziroma indie sceni.

Tu najdemo skupino Julias Moon, relativno svež trio (formiran leta 2013), ki sam sebe ne opisuje kot indie pop bend…čeprav ravno takšno zvrst glasbe pravzaprav igrajo!. Louis, Nicolai in Oliver, ki sestavljajo ta “bojda elektro” bend, imajo za sabo tudi že prva singla “Bay” in “Lipstick Lies”, ki sta bila sicer precej uspešna na Danskem, meje te države pa nista presegla. Neupravičeno, gre namreč za precej kul radiu prijazno glasbo, ki ima edino ta problem, da je precej podobna glasbi, ki jo ustvarja že premnogo bendov v Veliki Britaniji…tako bi se lahko na globalnem nivoju izgubila. Za lokalni nivo pa je več kot presežek!

Potem, ko so Efterklang napovedali, da ne bodo več sodelovali na skupnih projektih, danska dobiva novega paradnega konja na indie sceni – Julias Moon. In da zaključimo kot smo začeli – Z Eurosongom. Bend se bo namreč širši javnosti predstavil tudi v okviru t.i. evro cluba…in to ravno tisti večer, ko bodo slovenski evrosong fani stiskali pesti, da se naša predstavnica uvrsti v finale.

Za fane: Friendly Fires. SOHN