Radio Terminal V Živo
Prezrto: Jamie N Commons
,

Prezrto: Jamie N Commons

Se vam zdi, da je mladi George Ezra letos s svojim globokim glasom in kitaro vnesel nekaj svežine v indie svet? Ste že slišali za Willyja Moona, mladega avstralca, ki uspešno kombinira moderne ritme z rock’n’rollom? Potem je čas da prisluhnete še 25-letnemu Jamie N Commonsu.

Jamie N Commons se je rodil v Bristolu, ustvarja pa v Londonu. Njegova glasba je prežeta s folkom, bluesom in rockom. Zveni izjemno sveže. Tako sveže, da si je leta 2011 priboril nominacijo za BBC Sound of 2011 (BBCjev zvok leta 2011). Pa vendar se mu nekako ni uspelo izstreliti med bolj poslušane glasbenike. Kljub temu, da je med drugim sodeloval z Eminemom in na albumu The Marshall Mathers LP 2 prispeval vokale h komadu “Desperation”, in kot predskupina nastopil na koncertu Brucea Springsteena v Nijmegenu.

Morda je Jamiejeva glasba nekoliko težka za vsakodnevno poslušanje. Morda malo v oči bode tudi njegov kavbojski videz. A gre za izvajalca, kateremu se, takoj ko bo uspel dobiti večjo glasbeno založbo in izdati prvi solo album, zagotovo obeta zanimiva kariera v alter vodah.

Za fane: Jamesa Vincenta McMorrowa, Franka Turnerja, Georga Ezre, Willyja Moona in Brucea Springsteena.