Radio Terminal V Živo
Prezrto: Graham Candy
,

Prezrto: Graham Candy

Vsake toliko se na sceni v vlogi sodelujočih izvajalcev pri komadih, ki so noro dobri, plesni ali preprosto poslušljivi in zlahka zapomnljivi pojavijo izvajalci pri katerih se vprašamo – pa od kod si se pa ti vzel?

No, Graham Candy (ne, to ni psevdonim!) je izvajalec, ki sicer prihaja iz Nove Zelandije, natančneje Aucklanda, živi in ustvarja pa v Berlinu. Njegova glasbena pot se je začela v gledališču, nastopal je namreč v nekaterih muziklih, kot na primer “Footloose” in “Spring Awakening”, vloga v filmu “Queen Of Carthage”; kjer se je izkazal v daljši pevski minutaži, pa ga je izstrelila v svet glasbene industrije. Leta 2013 so ga namreč v Berlinu opazili pri Crazy Planet Records in povabili k glasbenem ustvarjanju.

Danes tako Grahama sicer poznamo predvsem po številnih sodelovanjih – z nemško indie pop skupino Abby (spoznali jo bomo v naslednji rubriki Prezrto), DJ-jem in producentom Alle Farben (slovenske radijske postaje trenutno prepravlja njun skupni projekt “Far Away (She Moves), ter avstrijskim DJ-jem in producentom Parovom Stelarjem (“The Sun”, ki je tudi tokratni Terminalov komad tedna). A poleg raznih sodelovanj je na internet pred dvema mesecema prišel tudi Grahamov prvi solo komad “13 Lords”, ki napoveduje skorajšnji izid debitantskega EP-ja. Ta naj bi izšel še pred koncem letošnjega leta.

Graham pa ima tudi nezgrešljiv, deški glas – morda vas bo tako kot mene takoj spomnil na Asafa Avidana.

Za fane: Asafa Avidana, Parov Stelarja