Radio Terminal V Živo
Prezrto \\\ 3: Sir Sly
,

Prezrto \\\ 3: Sir Sly

Madona, a lahko da tem fantom nekdo več propagande? Ja, točno to sem si mislil, ko sem prvič poslušal Sir Sly. Slišano, a sveže, temačno, a polno upanja, surfersko, hipstersko, a ne mainstreem. Skorajda popolno. Le premalo je še slišati o njih, premalo! Oni so next big thing!

Pa vseeno. Začnimo s tem, da gre za trio iz Los Angelesa Landona Jacobsa, Jasona Suwita in Haydena Coplena, ki so prvič poskušali v ospredje prodreti pred dvema letoma s komadom “Gold”. Ni se obneslo, zato so kakšnih 5 mesecev nazaj poskusili ponovno, tokrat z “You Haunt Me”. “Whiskey and Rum, Blood On My Tounge, You Haunt Me, Tonic and Gin, Blood’s Getting Thin, You Haunt Me.” Ja komu se ne bi naježila koža? To je eden tistih komadov, ki ga hočeš pa tudi nočeš slišati, ko greš po malo deprastem break-upu ven v petek zvečer, naročiš kozarec preveč in plešeš dokler se ne obesiš spet nekomu za vrat, mu izdaš vse skrivnosti in vama potem to postane komad, ki vaju je večno zaznamoval.

“You haunt Me” je tudi prvi singel iz istoimenskega dolgometražca, ki je izšel septembra lani. Če vam je moj zgornji opis glasbe Sir Sly všeč, priporočam takojšnje poslušanje.

Za fane: Arctic Monkeys, Interpol, Kodaline, The Neighborhood