Radio Terminal V Živo
Podeljene nagrade Brit 2014

Podeljene nagrade Brit 2014

Na letošnji podelitvi nagrad Brit (Brit Awards 2014, britanske fonografske nagrade), ni manjkalo presenečenj.

David Bowie, ki je prejel naziv najboljšega britanskega moškega izvajalca sicer ni bil prisoten na podelitvi, je pa preko Kate Moss, ki je nagrado prevzela v njegovem imenu, sporočil, da bi morala Škotska ostati združena z Veliko Britanijo. Mlada novozelandska pevka Lorde je pometla z vsemi mednarodnimi kolegicami, kot so Lady Gaga, Katy Perry in Beyonce, ter odnesla domov nagrado za najboljšo mednarodno izvajalko. Arctic Monkeys so se ob prejemu nagrade poklonili rocku in dejali, da ta ne bo nikoli umrl. Noel Gallagher pa ni bil pijan. No, vsaj vidno ne.

Prireditev, ki je potekala v londonski 02 areni velja za najodmevnejšo in najprestižnejšo podelitev glasbenih nagrad v Veliki Britaniji. Že tretjo leto zapored jo je vodil radijski spiker James Corden, ki se je med večerom šalil na račun klobuka Pharrella Williamsa, osvajal Kylie Minogue in Beyonce ter zbijal včasih dobre, včasih pa tudi nekoliko manj posrečene šale.

Izjemno interaktivno podelitev je zaznamovalo tudi precej zanimivih glasbenih nastopov v živo: Rudimental, Ella Eyre in Bastille so v sodelovanju imenovanem “Bastimental” postregli z mash-upom komadov “Waiting All Night” – ki je mimogrede postal britanski komad leta! – ter “Pompeii”, Lorde se je pridružila Disclosure in Aluna George v mash-upu komadov “Royals” in “White Noise” (nastop si poglejte v posnetku spodaj!), Pharrell Williams pa je z Nileom Rogersom odprl slovesnost s komadom “Get Lucky”.

Med nagrajenci so največkrat po trofeje prišli fantje iz skupine One Direction ter Arctic Monkeys, in sicer kar 2x, opaznejših poražencev večera pa ni bilo, saj so ostali izvajalci, ki so najbolj odmevali v letu 2013, odšli domov vsaj z eno nagrado.

Izpostavljamo sledeče nagrajence:

Nagrada kritikov: Sam Smith (znano vnaprej)

Najboljša britanska skupina: Arctic Monkeys

Najboljši britanski album: Arctic Monkeys – AM

Največji preboj: Bastille

Najboljša britanska izvajalka: Ellie Goulding

Najboljša mednarodna skupina: Daft Punk