Radio Terminal V Živo
Po slušalka(h): Nina Nesbitt – Peroxide
,

Po slušalka(h): Nina Nesbitt – Peroxide

Mladostna energija, peroksidno plavi lasje, na trenutke provokativna ter družbeno kritična besedila, drugič pa tako lahkotna in sproščujoča, da si človek ne mora pomagati da se ne bi nasmehnil in postal dobre volje. Tako opišemo Nino Nesbitt, 19-letno pol Škotinjo, pol Švedinjo, ki se po petih EPjih končno predstavlja s prvim studijskim albumom.

“Peroxide” so napovedali dva singla – “Stay Out”, ter “Selfies” – ki sta nam tudi ponudili predstavo, kaj lahko pričakujemo od albuma. Minimalizem, kitare, bobni in klavir, ter Ninin očarljiv glas nas vodijo čez 13 skladb, med katerimi izstopajo popolnoma radio popovske “Mr C” (malo bo potrebne cenzure, če bo komad izdan kot single!) ter “18 Candles”, kolaboracija z Kodaline “Hold You” ter nežna balada, “The Hardest Part”.

Album, ki bo vsekakor fane Nine Nesbitt, “Nesbiane”, izjemno navdušil, ter še marsikomu v prihajajoči pomladi postal obvezna oprema v avtu, pa vseeno ne postreže s tistim “nekaj več”. Kvaliteten pop je tu, a kot so komadi poslušljivi, so tudi žal precej hitro pozabljivi. Za prvi album je to sicer čisto dobrodošlo, vendar pa bo Nina verjetno že pri ustvarjanju naslednjega albuma morala vsaj malo eksperimentirati, da bo na zelo zasičeni pop sceni še lahko izstopala. Do takrat pa ji bo lahko pomagala vsaj njena mladostna privlačnost.