Radio Terminal V Živo
Po slušalka(h): New Order – Music Complete
,

Po slušalka(h): New Order – Music Complete

V osemdesetih letih so bili New Order med prvaki elektronike in dance glasbe, katero so kombinirali s post punkom, ki je zaradi prehitre smrti pevca Iana Curtisa nastala na pogorišču skupine Joy Division. New Order so na svoji poti veliko eksperimentirali, vendar so ostali ves čas zvesti zvoku, ki jih je naredil prepoznavne. Veliko članov zasedbe se je menjalo,ljudje so prihajali in odhajali, vendar je kreativno ogrodje zasedbe ostalo ves čas isto. Music Complete je deseti studijski album zasedbe in prvi po zdaj že daljnem letu 2005.

Album je bil posnet brez stalnega basista Petra Hooka, ki je pri New Order skrbel za melodične bas linije. Na tem albumu ga je nadomestil Tom Champan, spet pa se jim je pridružil tudi nekdanji originalni član klaviaturist Gillian Gilbert. Prvi single z albuma je Restless, klasičen New Order komad, ki mami poslušalce in jih vabi k zaužitju celotnega albuma. Album so producirali sami, samo na pesmih Singularity in Unlearn This Hatred jim je pomagal Tom Rowlands (Chemical Brothers).

Produkcija albuma je visoke kakovosti, kar se opazi že na začetku in drži vse do zadnje pesmi. Elektronika je dokaj nežna in prijazna za poslušanje, skupina pa ima neverjeten občutek za melodijo in tudi tokrat ostaja zvesta svojemu preverjenemu receptu – synth melodijam podprtim z melodičnimi kitarami, ki vas lahko zelo hitro zapeljejo k plesu. In roko na srce, New Order so zelo plesna skupina. Na albumu so sodelovali številni znani glasbeniki, kot so Iggy Pop, Brendon Flowers in La Roux. Music

Complete je dobra povratniška plošča, ki zveni korektno, ki seveda ne bo razočaral starih fenov, za pridobivanje novih poslušalcev bi pa bilo potrebno še malce bolj eksperimentirati.