Radio Terminal V Živo
Tedenski pregled: indie.si 360°

Tedenski pregled: indie.si 360°

V naš novi tedenski krog se bomo jadrno zavrteli z dansko pop zvezdnico MØ in njenim neusmiljeno vihravim komadom »Walk This Way«, ki ga boste našli na njenem sijajnem prvencu ‘No Mythologies Follow’. Pod videospot, ki je nastal v koprodukciji z britansko modno publikacijo i-d, se je podpisala režiserka Emilie Rafael.

Za naslednji postanek si bomo izbrali precej sprinsteenovsko zvenečo skladbo »Rollercoaster«newyorških pop rockerjev Bleachers, oziroma idejnega očeta banda Jacka Antonoffa (med drugim tudi člana precej bolj znanih Fun). Zasedba, ki se je verjetno mnogi spomnite po zapomljivi uspešnici »I Wanna Get Better«,  se bo v okviru promocije svojega debitantskega dolgometražca ‘Strange Days’, v kratkem podala tudi na prvi del svetovne turneje.

Dev Hynes ali Blood Orange je pred časom (skupaj s partnerko Samantho Urbani) pomagal vnukinji  slavnega režiserja Francisa Forda Coppole – Gii pri adaptaciji oziroma uglasbitvi knjige Palo Alto. Sedaj je mlada režiserka z oblikovanjem videospota za skladbo »You’re Not Good Enough« vrnila uslugo.

Nadaljevanje pripada brooklynskemu electro pop duetu Telepathe, ki s singlom »Drown Around Me« najavlja album ‘Destroyer’ (datum izida 16. september ), ter južno irskemu izvajalcu iz zelo sorodne branže – Keithu Mannionu, z umetniškim vzdevkom SlowPlaceLikeHome, ki nam bo s prvenca ‘Romola’ predstavil single »She Comes In Colour Stereo«.

Tudi Polica, naslednji band na našem tedenskem menuju, je prejšnji teden premierno obelodanil videospot za naslovno skladbo EP-ja ‘Raw Exit’. Ta se bo v posebni ponovni izdaji lanskoletnega studijca ‘Shulamith’ kmalu znašel na policah.

Švedska dream pop zasedba Simian Ghost nam bo postregla z zadnjim singlom z njihovega aktualnega albuma ‘The Veil’. V videospotu za navidezno lahkotno skladbo »Never Really Knew« se glavna akterja igrivo prepuščata vsak svojemu plesnemu koraku, ki pa ju na koncu očitno le ne bo privedel na skupno pot…

Tudi štiričlanska losangeleška zasedba Saint Motel se z v dnevni sobi narejenim videospotom za disco single »MyType« poigrava s podobno tematiko – je že res, da ljubezen prihaja v čudnih preoblekah. Da bomo še naprej nemoteno pluli v retro vodah, bo s svojstveno predelavo komada »Stand On The Horizon« (z albuma ‘Right Thoughts, Right Words, Right Action’), ki je pred dnevi izšel pri založbi Domino Records, poskrbel Tom Furse (The Horrors).

Kasabian nas bodo počastili z novo skladbo z njihovega ’48:13′, Bear In Heaven pa z za njih precej neznačilno kompaktnim prvim singlom (»Time Between«) s prihajajoče plate ‘Time Is Over One Day Old’, ki na nek način napoveduje odmik od dosedanjih zasanjano teatralnih psy-synth-rock form.

V preteklost se obračamo k letu 1969 in legendarnemu albumu Unknown Pleasures skupine Joy Division, naše najljubše indie mačke Warpaint so presenetile s priredbo Duran Duranov, prisluhnili bomo novim Goldfrapp in pred zaključkom dueta SBTRKT-a s Sampho ušesa pobožali še s povsem svežo Jessie Ware.