Radio Terminal V Živo
Tedenski pregled: indie.si 360°

Tedenski pregled: indie.si 360°

V nov tedenski krog se bomo podali z aktualnim singlom londonske synthpop senzacije La Roux. Čutni komad »Let Me Down Gently« s težko pričakovane plate ‘Trouble In Paradise’, ki izide 7. julija,  je namreč prejšnji teden doživel tudi svojo videopremiero.

Za 8. julij, torej le en dan zatem, je napovedan izid prvenca mladih bostonskih upov Magic Man. Z albuma ‘Before The Waves’ bomo slišali optimistični »Out Of Mind«.

Norvežan Sondre Lerche v svojem novem, z razigranimi disco-funk vložki nabitim pop izdelkom obdeluje temo ločitve, ki jo je lani izkusil na lastni koži. V skladbi »Bad Law«, za katero sam pravi, da je namenjena predvsem  sproščanju frustracij poslušalcev, ki so se tudi sami znašli v podobni situaciji, se tako retorično sprašuje “When crimes are passionate/ Can love be separate?”.

Sledi »National Grid«, četrti single z albuma ‘War Time Stories’,  ki ga je na začetku leta  izdala londonska electro-rock zasedbe Breton.  Faces On Film – oziroma kantavtor Mike Fiore – nas bo s svojo s 60-timi leti prejšnjega stoletja navdahnjeno glasbo, lahkotno popeljal v drugo četrtino oddaje. Njegov z meditativnimi basovskimi linijami in s svetlimi orgelskimi harmonijami prežeti »The Rule« deluje v kombinaciji z visoko lebdečim vokalom skoraj brezčasno.

Tudi hipnotično psihadelični komad »Bullet In The Brain« starih znancev The Black Keys nas prepriča na podoben način.

Te dni prezaposlena Lana Del Rey je le dva po »predporočni zabavi leta« v Firencah pohitela z izdajo drugega singla s prihajajočega albuma ‘Ultraviolence’. Čemerni »Shades Of Blue« je produciral z grammyjem nagrajeni Rick Nowels, ki se je skupaj z Lano prav tako podpisal tudi pod uspešnici »Summertime Sadness« in »Young And Beautiful«.

Blues rockovsko obarvano sekcijo bo s svojim »asom v rokavu« – komadom, iz katerega puhti duh zimzelenih legend Divjega zahoda »Long Live« – zaokrožil Devan Dubois, eno bolj obetavnih novih imen iz omenjenega »foha« letos. Črnobeli spot katerega osrednjo figuro predstavlja s svojimi frajerskimi klobuki ozaljšani (in pretežno karizmatični) Dubois, je režiral Chuck Davis Willis.

Drugo polovico naše tedenske rubrike bo načel bretonski vsestranski glasbeni umetnik Yann Tiersen s prvim singlom z njegovega novega albuma ‘Infinity’. V skladbi »A Midsummer Evening« se s pomočjo različnih tehnik poigrava s preslojevanjem elektronskih zvokov z akustičnimi aranžmaji.

Nadaljevali bomo z oxfordsko alt rock skupino Radiohead, katerih tretji studijski album ‘OK Computer’ je te dni obeležil 27 let obstoja – slišali bomo mogočno epski komad »Paranoid Android«, ki mu sledi prijetni »Falls Away« londonskega dueta Childhood.

Slovenska beseda bo zazvenela v skladbi »Svet se ne vrti za naju«, ki jo izvaja zasedba Kühlschrank.

S pesmijo “Eliza” pa se 35 let po izidu legendarne “Bela Lugosi’s Dead” predstavlja Peter Murphy, bivši frontman kultne goth rock zasedbe Bauhaus.

Z novimi in svežimi izdelki mu sledijo še Trentemøller (“Deceive”), Jungle (“Time”), Glass Animals (“Pools”), OK GO (“The Writing’s On The Wall”), za konec pa si bomo privoščili prikupno sproščeno r&B/soul skladbo “House Of Dreams” švedske pevke z barbadoškimi koreninami Naomi Pilgrim.