Radio Terminal V Živo
Tedenski pregled: indie.si 360°

Tedenski pregled: indie.si 360°

Novo izdajo indie.si 360° otvarja veličastni aktualni single (drugi z albuma ‘Luminous’) angleške neo-psihadelične zasedbe The Horrors, z naslovom “So Now You Know”. Videospot za omenjeno skladbo so predstavili nekaj dni nazaj, postavljen pa je v zakotno ameriško mestece sredi puščave, kjer se mladostniki (na videz) izpostavljeni mističnim spiritualnim silam, prebijajo skozi dolgočasje vsakdana. Najsi gre za zlovešče izkušnje ezotericizma ali preprosto obupane krike vpijočih v puščavi, je videospot s posameznimi sekvencami helikopterskih posnetkov in estetiko gibanja akterjev, res prava paša za oči!

Sledi re-editiran tretji single s plate ‘Tonight We Dream Fiercely’,  domače dark wave skupine Torul – “I’m Still Here” – ki smo ga pred kratkim imeli priložnost videti v duhovitem novem videospotu. Fantje še vedno več kot uspešno koncertirajo na tujih odrih, nedolgo nazaj so se vrnili iz Volgograda.

 
Pop sekcijo tega tedna dopolnjujeta ameriška banda The Chain Gang of 1974 in Savoir Adore, ki sta na svojih uradnih spletnih straneh prav tako predstavila nova videospota. Kanadski dance-punk izvajalec Sebastien Grainger nas v razposajeno kaotičnem komadu “The Streets Are Still A Mess” opozarja na nevarnosti ulice, trash-pop trio iz Cincinnatija – Tweens – pa se sprašuje o smislu besede “Forever”.
Iz arhiva bomo potegnili Arctic Monkeys in njihovega razvpitega Teddy Pickerja. Album ‘Favourite Worst Nightmare’ s katerega ta skladba prihaja, bo namreč ta teden upihnil že svojo sedmo svečko.

 
Sledijo še aktualni singli izvajalcev: Blood Red Shoes, Peace, Tennis, Cheta Fakerja, Slut, Oyls, Yuck in My bubba. Kalifornijska kultna dream pop zasedba Mazzy Star pa nam je 19. aprila, torej na dan, ko se po svetu obeležuje Record Store Day, postregla z novim videospotom za njihov arhivski, ne-albumski single “I’m Less Here”. Za “kozmičen” zaključek oddaje 360° bo z evokativnimi elektronskimi teksturami tokrat poskrbel ameriški elektronski izvajalec in dj Seth Haley z umetniškim vzdevkom Com Truise.