Radio Terminal V Živo
Gadgets: Traktor Kontrol S8

Gadgets: Traktor Kontrol S8

Z začetkom meseca je šel v prodajo nov DJ sistem Traktor Kontrol S8. Cena sistema je je 1199,00 €, ki jo S8 brez težav upraviči. Sistem namreč združuje v eni enoti zvočno kartico, mešalno mizo in MIDI kontroler. V S8 lahko priklopimo do štiri dodatne zvočne vire, kot so CD predvajalnik in gramofoni, omogoča pa tudi nadzor nad ostalo glasbeno opremo, ki podpira MIDI standard.

Traktor Kontrol S8 je prilagojen programu Traktor Scratch PRO 2, ki je najbolj napreden program podjetja Native Instruments za mešanje glasbe v živo. Poleg dodatnih gumbov in drsnikov, predstavljata glavno novost dva LCD zaslona, ki omogočata, da se lahko med nastopom popolnoma odmaknemo od računalnika in posvetimo ustvarjanju/mešanju glasbe.

Edina stvar, ki manjka Traktor Kontrolu S8 je združljivost z mobilno platformo iOS. Nova serija Applove tablice iPad air 2 je po mojem mnenju več kot dovolj zmogljiva, da bi poganjala hipotetično mobilno različico programa Traktor Scratch PRO 2. Glede na izkušnje z ostalimi produkti podjetja Native Instruments je malo verjetno, da bo ta združljivost dodana kasneje.