Radio Terminal V Živo
Gadgets: Korg Gadget App

Gadgets: Korg Gadget App

Ob izidu iPada leta 2010 si nihče ni mislil, da bo v relativno kratkem času Appplova tablica postala resen kos opreme za glasbeno produkcijo. Japonsko podjetje Korg je iOS platformo že v začetkih vzelo zelo resno. Bili so med prvimi, ki so izdali soft sinteszierje studijske kvalitete za to mobilno platformo. Po poustvaritvi legendarnih sintesizerjev MS20, Polysix, Electribe in Kaossilator, je Korg ob koncu januarja izdal aplikacijo Korg Gdaget.

Gre za iPad aplikacijo, ki vsebuje 15 različnih inštrumentov (13 sintesizerjev in 3 ritem mašine). Aplikacija se ponaša z izjemno intuitivnim MIDI sequencerjem, ki je podoben sequencerju v aplikaciji iPolysix, s to razliko, da je uporabniški vmesnik bolj prijazen. Skladbe se v aplikaciji aranžirajo v matrični obliki, podobno kot v programu Ableton Live. Aplikacija pa ponuja tudi direktno povezavo s storitvijo soundcloud.

Ker aplikacija deluje šele slab mesec, ji primanjkuje še nekaj funkcij. Po prvi posodobitvi je prejela kompatibilnost s standardom AudioBus medtem, ko ji na standard IAA, resna MIDI implementacija ter “audio in” še primanjkujejo. Kljub pomanjkljivostim aplikacije, je producent Sinking Feeling na iTunesih izdal album z naslovom Sinking Gadget, ki je bil narejen izključno z Gadget aplikacijo.

Do konca meseca bo Gadget na voljo po znižani ceni. Korg pa je v marcu razpisal tudi natečaj za najbolše remixe štirih prednaloženih skladb v aplikaciji. Več informacij o natečaju lahko najdete tukaj.