Gadgets: Ototo na Kickstarterju

Ototo je “DIY” (naredi sam) sintesizer, sampler in MIDI kontrolnik. Vezje PCB v velikosti starih kaset nam omogoča, da s pomočjo priključkov naredimo svoj inštrument oziroma MIDI kontrolnik.

Aspekt sintisizerja in samplerja bo verjetno bolj apeliral na mlajše množice, medtem ko je izdelava lastnega MIDI kontrolerja namenjena za poživitev glasbene produkcije. Ototo namreč lahko upravlja katerikoli DAW (Digital Audio Workstation) ter po novi posodobitvi tudi aplikacije na iOS napravah. Ekipa Dentaku, ki stoji za projektom Ototo mi je povedala, da načrtujejo tudi dodati možnost MIDI in (sprejemanje zunanjih MIDI podatkov). Na žalost pa trenutna verzija vezja ne bo omogočala sočasne uporabe sintisizerja in samplerja.

Ototo bo prišel do Kickstarterjevih podpornikov junija letos. Cena pa se giblje med 50 £ (okoli 68 €) in 120 £ (okoli 147 €) – z vključeno poštnino v Slovenijo. Razlika je le v količini kontrolnikov, ki jih dobite zraven. Ototo je kompatibilen s standardnimi kontrolniki tako, da te lahko tudi kupite v trgovinah z elektrotehniko.

Kickstarter kampanja bo trajala do drugega marca.


Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.