Radio Terminal V Živo
Gadgets: iMachine

Gadgets: iMachine

Aplikacija iMachine je izšla v letu 2011. Predstavljala je eno izmed prvih kvalitetnejših aplikacij za glasbeno produkcijo na mobilni platformi. Z leti pa se je nanjo pozabilo, predvsem s strani Native Instruments, saj aplikacije ni posodobilo že od leta 2012.

Z novo posodobitvijo je postala aplikacija univerzalna. To pomeni, da iPad verzija izkoristi večjo zaslonsko površino ter ne raztegne le iPhone verzije aplikacije. Poleg tega prinaša tudi možnost uvažanja skladb iz knjižnice iTunes, boljše upravljanje z zvokom ter popravke na uporabniškem vmesniku. Ob posodobitvi dobijo uporabniki tudi brezplačno “sample” zbirko QUANTUM COLLECTION.

Aplikacija še vedno ne podpira standardov AudioBus, IAA in Audio Copy, kar še vedno zelo omejuje kreativne možnosti uporabe. Glede na reklamno kampanjo lahko sklepamo, da vidi Native Instruments iMachine le kot reklamo za njihove Machine produkte (glasbene projekte narejene v iMachine je možno izvoziti v PC Machine programsko opremo). Po mojem mnenju je to velika škoda, saj bi ob implementaciji sedaj že klasičnih standardov aplikacija lahko postala ena izmed ključnih aplikacij na tržišču.

Kljub temu je aplikacijo zelo zabavno uporabljati. Priporočam jo vsem, ki želijo med vožnjo z avtobusom ali vlakom izgubiti nekaj deset minut z ustvarjanjem glasbe.