Radio Terminal V Živo
Frišno: Leonard Cohen s singlom Almost Like the Blues

Frišno: Leonard Cohen s singlom Almost Like the Blues

Legendarni Leonard Cohen bo oboževalce razveselil s skorajšnjim, že trinajstim albumom »Popular Problems«, ki bo izšel že naslednji mesec, kmalu po glasbenikovem 80. rojstnem dnevu, ki ga bo kanadski veteran praznoval 21. septembra.

Že 23. septembra bo devet novih pesmi zapakiranih v trinajsti studijski album, tukaj pa je že prvi uradni single z naslovom ‘Almost Like the Blues‘.

Pri ustvarjanju novih pesmi je Leonard sodeloval s piscem Patrickom Leonardom, s katerim sta skreirala še eno v nizu Cohenovih umetnin.

Cohen je ponovno presenetil in premaknil meje glasbe v kateri je enostavno najboljši”, je med snemanjem albuma povedal Rob Stringer, lastnik Cohanove založbe Columbia Records. “Teh devet novih edinstvenih skladb je Cohen ustvaril s prefinjenim čutom. Navdušeni  in počaščeni smo, da lahko z Leonardom Cohenom proslavimo ta mejnik.

Album “Popular Problem” je produciral Patrick Leonard, mastering je delalo podjetje Marcussen Mastering, vodja snemalne ekipe pa je bil Jesse E. String, ki mu je pomagal Bill Bottrell.

Seznam pesmi »Popular Problems«:

1. Slow
2. Almost Like The Blues
3. Samson In New Orleans
4. A Street
5. Did I Ever Love You
6. My Oh My
7. Nevermind
8. Born In Chains
9. You Got Me Singing

 

Leonard Cohen je v glasbeni karieri prodal več kot 23 milijonov albumov, objavil je dvanajst knjig, v prestižno “Rock & Roll Hall of Fame” pa je bil sprejet 2008.