Radio Terminal V Živo
Filmska glasba na oskarjih 2014
,

Filmska glasba na oskarjih 2014

Potem, ko žirija letošnjih Oskarjev objavila filmske nominirance, je sedaj končno jasno tudi, kateri filmski komadi se potegujejo za prestižen zlat kipec. Zanj se bodo tako spopadli Karen O s Spike-om Jonezom ter komadom “The Moon Song” (Film Ona/Her), Pharrell Williams s komadom Happy (film Jaz Baraba 2/Despicable Me 2), U2 z “Ordinary Love (iz filma Mandela), Bruce Broughton in Dennis Spiegel z “Alone Yet Not Alone” (iz filma Alone Yet Not Alone) uce Broughton and Dennis Spiegel’s “Alone Yet Not Alone” (from Alone Yet Not Alone) ter Kristen Anderson-Lopez in Robert Lopez z “Let it Go” (iz Disneyevega filma Frozen).

Kmalu po objavi, so se že pojavila prva namigovanja, da bi prestižna titula letos lahko romala v roke Pharellu Williamsu ravno zaradi komercialnega uspeha njegovega hita “Happy”.

V bitki za zlate kipce sicer po številu nominacij vodita filma Ameriške Prevare ter Gravitacija, kar nekaj nominacij pa je prejel tudi film Volk iz Wall Streeta v katerem igra tudi Katarina Čas. Podelitev oskarjev bo 2. marca letos vodila Ellen DeGeneres.