Radio Terminal V Živo
Faith No More z novim albumom
,

Faith No More z novim albumom

Vplivnen ameriški rock band Faith No More bo aprila 2015 po daljšem predahu izdal nov album. Ta bo že sedmi v njihovi kolekciji. Skupina je nastala leta 1981, se vmes preimenovala, reorganizirala, imela daljšo pavzo, leta 2009 pa ponovno nastopila. V letu, ko je načrtovan izid njihovega albuma, bo minilo 18 let od njihovega zadnjega skupnega ustvarjanja. Basist Bill Gould je ob tem za Rolling Stone povedal, da bo plošča neodvisen produkt. Produciral jo bo namreč sam, posneta bo v njihovem prostoru za vaje v Oaklandu, izšla pa bo na njihovem lastnem kolofonu, Reclamation Records.

Skupina v času izida albuma načrtuje tudi ameriško turnejo, vendar zaenkrat niso znani še nobeni datumi. Odkar so nazadnje nastopili v letu 2009, so igrali samo v petih ameriških mestih.

Prvi komad na albumu, ki se imenuje “Motherfucker“, bo izdan 28. novembra. Pesem so julija premierno zaigrali že v londonskem Hyde parku.

Gould je za Rolling Stone še povedal, da z albumom dobro napredujejo, vendar zanj še nimajo imena. Na albumu so delali približno leto in pol, saj so se zaradi logističnih težav in polnih urnikov težje usklajevali in srečevali. “Mislim, da kar trenutno počnemo, odraža to, kar smo delali ves ta čas, odkar smo nazadnje izdali ploščo kot Faith No More. Imamo nekaj zelo mogočnih stvari in nekaj zelo svobodnih. Vse, kar ustvarjamo, počnemo predano, z veliko energije in ostajamo zvesti sebi. Ob tem se počutimo odlično. Upamo, da ne bomo zveneli kot skupina 50-letnikov, kar v resnici smo!”, je še dodal v smehu.

Kot glavno prednost nastajajočega albuma je poudaril svobodo od pogodb: “V preteklosti smo bili nekakšen čudaški bend, ki je gradil svoje ustvarjanje predvsem s turnejami. Na turneje smo hodili toliko, da smo še po 17 letih malo šokirani. Pri preteklih pesmih smo se trudili biti kreativni in dejanski bend, vendar smo se zmeraj spraševali, kdaj nas bodo pri tem zaustavili ali omejili. Ustvarjati samo na podlagi lastnih odločitev in brez pritiskov … Ne predstavljam si več delati na kakršen koli drug način.”

 

Povzeto po: Rolling Stone