Radio Terminal V Živo
EXIT NAPOVEDUJE kitarski del programa:

EXIT NAPOVEDUJE kitarski del programa:

The Vaccines, ena najboljših koncertnih rock skupin, bo na Exitu premierno nastopila v soboto, 9. julija. Četverec iz Londona se je s tem, ko je bil razglašen za najboljši britanski bend v živo, postavil ob bok skupinam, kot so Coldplay, Mumford & Sons, Muse in The Rolling Stones! Skupini The Vaccines se bodo na glavnem odru pridružili z grammyjem nagrajeni Tinariwen, skupina upornikov proti tiranski vladi v Maliju, ki je orožje zamenjala s kitarami. Na Petrovaradinsko trdnjavo so svoj prihod potrdili grški rokerji Tuber, Belgijci The Black Heart Rebellion in novozelandski kantavtor Graham Candy.

 

The Vaccines so se s svojim zaščitnim kitarskim zvokom, duhovitimi in aktualnimi besedili zasidrali med najbolj izstopajočimi mladimi izvajalci svetovne rock scene. Njihov prvenec What Did You Expect from The Vaccines? je zelo hitro dosegel platinasto naklado, leto dni kasneje pa je že sledil  album Come of Age. Ta jim je prinesel prva mesta na lestvicah in jih popeljal tudi na festival, kot so Glastonbury, T in The Park, Coachella in Fuji Rock. Preobrat v karieri so naredili z aktualnim albumom English Grafitti, ki so ga v Guardianu opisali kot “visoko-oktansko distrofijo s čudovitimi riffi.”

 

Tinariwen, ime ki pomeni “puščavo” v jeziku tamašek, so kariero začeli v osemdesetih kot uporniki proti vladi države Mali. Po albumu Aman Iman (Voda je življenje) so si zaslužili priznanje s strani največjih svetovnih zvezdnikov kot so U2, Carlos Santana, Robert Plant, Radiohead in Coldplay. Leta 2011 jim je album Tassili prinesel tudi nagrado grammy. Na festivalu Exit bodo prestavili album Emmaar, ki so ga izdali leta 2014. Exit festival se bo letos odvijal med 7. in 10. julijem na Petrovaradiski trdnjavi.

 

Avantura se potem nadaljuje v smeri Jadrana, kjer se bo zgodila že tretja izdaja festivala Sea Dance, in sicer od 14. do 16. julija.

 

VSTOPNICE
ЕXIT Avantura (EXIT Festival + SEA DANCE Festival): 69€
EXIT Festival:
SEA DANCE Festival: 36€
 
EXIT kamp: 26,5€
SEA DANCE kamp: 26,5€
SEA DANCE PREMIUM kamp: 73,5€

 

PRODAJNA MESTA:
Supratravel.si
Supratravel, Slovenska 6, Ljubljana
Kompas.si
Kompas , Slovenska cesta 36, 1000 Ljubljana
Kompas, Pražakova 4, 1000 Ljubljana
Kompas, Hala A, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana
Kompas, Ljubljanska 82, 1230 Domžale
Kompas, Slovenski trg 6, 4000 Kranj
Kompas, Kapucinski trg 8, 4220 Škofja Loka
Kompas, Titova cesta 2/a, 2000 Maribor
Kompas, Slomškova 9, 2250 Ptuj
Kompas, Delpinova 7 a, 5000 Nova Gorica
Kompas, Pristaniška 17, SI-6000 Koper
Kompas, Partizanska cesta 17, 6210 Sežana