Radio Terminal V Živo
Zanimivo: Duo Crystal Castles je končal svojo pot

Zanimivo: Duo Crystal Castles je končal svojo pot

Priljubljeni dvojec Crystal Castles je napovedal razhod. Band, ki sta ga sestavljala pevka Alice Glass in inštrumentalist ter producent Ethan Kath, je napovedal razhod danes, ko je zdaj že bivša pevka na twitterju sporočila, da zapušča dvojec.

Zapisala je: »Zapuščam Crystal Castles. Moje ustvarjanje in izražanje v kakršni koli obliki je bilo že od nekdaj usmerjeno k iskrenosti, poštenosti in sočutju do drugih. Zaradi razlogov poklicne in zasebne narave mislim, da tega ni več mogoče uresničevati znotraj Crystal Castles. Kljub temu, da je to konec skupine, upam, da me bodo moji oboževalci sprejeli kot samostojno pevko na enak način, kot so sprejeli Crystal Castles.«

Band je nastal leta 2004 v Torontu in v času svojega delovanja izdal tri albume – leta 2008 (I), 2010 (II) in 2012 (III).

Leta 2011 je zasedba osvojila John Peel Award for Innovation na podelitvi nagrad Shockwaves NME.

Nastopala sta po Združenih državah Amerike, širom Evrope, na Japonskem in v Avstraliji. Poleg tega sta bila redna gosta najbolj odmevnih festivalov po svetu kot so Oxegen, Coachella Valley and Music, Reading, Leeds in Glastonbury, leta 2012 pa tudi v Ljubljani na UF! Urbanem festivalu.

Zadnjič sta skupaj nastopila 4. oktobra 2013 v Mehiki.