Radio Terminal V Živo
Zanimivo: Balada Weight Of Love v videu

Zanimivo: Balada Weight Of Love v videu

Rock skupina The Black Keys se vrača z novim 7-minutnim videospotom za pesem z albuma Turn Blue. Gre za balado Weight Of Love, videospot pa se začne na isti način kot se je končal njihov prejšnji videospot za skladbo Fever. V prvem prizoru namreč kot evangelijski pridigar nastopi njihov glavni pevec in kitarist Dan Auerbach. Kasneje ga v videu ni več moč toliko zaslediti kot ostale akterje, ti pa so pomanjkljivo oblečene (predvsem na začetku) predstavnice ženskega spola. Te dajejo vtis nekakšnega kulta v belo oblečenih žensk, ki mu služijo z izvajanjem obrednih dolžnosti.

Posnetek prikazuje, kako opravljajo “dolžnosti kulta”, od skupinskih vadb, podobnih jogi, do molitev v krogu. Nadrejena jim je Nizozemka Lara Stone, ki je drugače znana predvsem kot supermodel.

Na prvi pogled videospot morda vzbudi seksualne asociacije, vendar je v nadaljevanju razvidno, da ima vse skupaj globlji pomen. Videospot je režiral Theo Wenner z Rolling Stona, ki je prav tako režiral videospot za njihovo prejšnjo – že prej omenjeno – skladbo Fever.

Povzeto po: Stereogum