Radio Terminal V Živo
Alice in Chains in Soundgarden z novima video spotoma

Alice in Chains in Soundgarden z novima video spotoma

Ali je hotelo naključje, ali pa se vse stvari v glasbi po določenem času res zavrtijo na začetek, ampak v preteklih dneh smo pisali o novi verziji video spota Nirvane, povsem novih Pearl Jam, sedaj pa sta še ostala velikana iz pokra četverice iz Seattla objavila nova spota.

Alice in Chains so se presentljivo dobro pobrali po smrti karizmatičnega pevca Layne Staleya leta 2002, kar lahko pripišemo dejstvu, da je bil poleg njega nosilni steber skupine kitarist in glavni avtor Jerry Cantrell, ki se je po parih letih premora odločil ponovno sklicati bend. Z novim pevcem so leta 2009 posneli odlično sprejet album Black Gives Way to Blue, zgodbo pa nadaljujejo z letos izdanim The Devil Put Dinosaurs Here.

Na drugi strani so Soundgarden že leta 1997 ugotovili, da so kreativne razlike med člani prevelike in nad bendom naredili križ. Pevec in kitarist Chris Cornell je bolj ali manj uspešno nadaljeval s solo kariero, bobnar Matt Cameron pa je prestopil k Pearl Jam, ki so imeli že od začetka težave in zato tudi pogoste menjave na bobnarskem stolčku. Matt je tam obsedel do danes in Soundgarden so po reinkarnaciji leta 2010 sedaj na njegovi prioritetni listi na drugem mestu.