Napovedujemo: Ljubljano bo segrel Dj Need (Birdy Nam Nam)!

Miklavž bo v ljubljanski klub in hengarnico Brooklyn letos prinesel funky elektro ritme, ki spominjajo na kombinacijo Daft Punk in Kraftwerk! 6. 12. bo tam namreč nastopil DJ Need, eden izmed štirih članov znane francoske skupine turntablistov Birdy Nam Nam (ime skupine prihaja iz besedila filma Petra Sellerja The Party).

Birdy Nam Nam so se formirali leta 2001, začeli pa so kot skratcherji in nemudoma zmagali na številnih mednarodnih tekmovanjih (leta 2002 tudi na Technics World Team Championshipu). Leta 2005 so izdali prvi album, prvi single pa leta 2007 (Trans Boulogne Express). Leta 2010 so prejeli nagrado Electronic or Dance revelation of the Year, ki jo podeljuje francosko kulturno ministrstvo, za labum Defiant Order (2011), leta 2012 pa še nagrado Independant Music Award v kategoriji Best Dance/Electronica album. Nad njimi se je navdušil tudi Skrillex, ki jih je letos vzel pod okrilje svoje založbe.

Vstopnice za dogodek bodo na voljo po ceni 7 evrov (early bird – prvih 50 kart), 9 evrov (v predprodaji) ter 12 evrov (na dan dogodka).


Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.