Koncertni utrinek: Pips Chips & Videoclips

Eden od boljših regionalnih art rock bendov Pips Chips & Videoclips je v soboto zasedel »Malo dvorano« Doma sportova v Zagrebu. Dan oz. dva pred koncertom so se pojavile informacije, da je koncert razprodan. Že teden dni prej je frontmen Ripper v eni od televizijskih oddaj najavil, da se skupina pripravlja na ta največji koncert svoje kariere že dobrih 10 mesecev. Koncert, ki ga je obiskalo kakšnih dobrih 5000 ljudi je pustil močne emocionalne sledi v slehernem poslušalcu.

Pred samim koncertom so se porajala vprašanja, kako bo bend, ki ima za seboj več odličnih albumov, ki bi jih sam najraje poslušal v klubu deloval na velikem prizorišču. Strahovi so bili odveč, že ob samem prihodu v dvorano je bilo jasno, da nas na ta večer čaka nekaj posebnega. In res je, skupina Punčke so poskrbele za ogrevanje, me drugimi jih bomo imeli priložnost slišati tudi pri nas na februarskem Mentu v Kinu Šiška. Punk trio, ki ga upravlja pevka in kitaristka Lucija deluje zelo suvereno in sveže ter dobro uigrano. Njihov nastop je bila prava eksplozija energije in prav lepo bi jih bilo slišati na kakšnem samostojnem koncertu. Vendar so tu Punčke imele nalogo priprave terena za glavne zvezde večere.

Točno ob najavljeni uri so na oder stopili Pipsi, ki jih je seveda množica navdušeno pozdravila. Že ob samem prihodu je med publiko bilo čutiti zelo naelektreno ozračje, ki je med samim koncertom povzročila zelo evforične občutke večinoma zagrebške publike. Prva skladba Malena je odprla več kot dveurni sprehod po dvajsetletni karieri zagrebških fantov. Naslednja je bila Plači, ki jo na albumu zraven Ripperja zapoje še Darko Rundek. Tokrat ga ni bilo, se jim je pa na odru kasneje pridružil Dino Šaran iz Letu Štuke, kjer sa zagrebške publike. Prva skladba Malena je odprla več kot dveurni sprehod po dvajsetletni karieri zagrebških fantov. Naslednja je bila Plači, ki jo na albumu zraven Ripperja zapoje še Darko Rundek. Tokrat ga ni bilo, se jim je pa na odru kasneje pridružil Dino Šaran iz Letu Štuke, kjer sta skupaj zapela Šaranov komad » Tesla« ter Pipsovega »Walta«. Skozi celoten koncert so se za njihovimi hrbti pojavljale lepe vizualije, kjer smo prepoznali tudi fotografije Zagreba iz 70. let prejšnjega stoletja,ko so se gradile stolpnice ter blokovska naselja. Publika je ves čas koncerta ubrano pela vse komade in bilo je to zelo simpatično doživetje, pa vendarle ni delovalo populistično. Videti je bilo, da so na koncertu ljudje, ki jih res poznajo in so jim prišli izrazit podporo. Na odru se jim je po dobri ura pridružila tudi Ripperjeva žena Yaya iz Jinxov, ki je izvedla z njimi dva komada. Po njenem odhodu so pa Pipsi nizali svoje najboljše pesmi iz kariere kot so Poštar lakog sna, Narko, Bog…Zelo emotiven del koncerta je bil, ko so ljudje prižgali svoje vžigalnike ter peli skupaj z bendom. Po teh komadih se je pa v dvorani začelo, začelo je odmevati Dinamo, Dinamo…tako da se je ustvarilo zelo spontano navijaško vzdušje značilno za nogometne stadione. Dinamo ja volim, je vsekakor pesem, ki je obeležila Pipse, čeprav jo ne radi izvajajo, vendar je tokrat Ripper stopil na oder in skupaj z množico zapel refren te pesmi, ki so se je zelo dolgo izogibali. Seveda je ta pesem posvečena nekemu drugemu urbanemu Dinamu, ne pa temu današnjemu.

Za konec so odigrali še Nogomet in dokončno zapustili oder ter poskrbeli, da se bo o tem koncertu še dolgo govorilo kot o nečemu, kar se lahko doživi le z njimi in točno v tem mestu. Zagreb je na ta večer pokazal presenetljivo močne emocije in Pips Chips & Videoclips, so si vsekakor zaslužili takšen odziv. Upajmo, da bo še kdaj možno to podoživeti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top