Koncertni utrinek: Pendulum, Milk Drinkers, Illegal Kru

V Petek, 5.12., se je v Kurzschlussu odvil odličen event za vse ljubitelje trše lomljene elektronike. Pozdravit so nas prišli Pendulum in domači Milk Drinkers ter Illegal Kru.

Letošnji izgled že druge izvedbe pop-up kluba Kurzschluss je še boljši kot lani, govorimo lahko že o pravem klubu, slaba stran sta le malo premajhen šank, česar sam sicer nisem izkusil iz prve roke, in slaba organizacija v garderobi. Ozvočenje glasno (a za razvajeno uho malce preveč motečih frekvenc), luči in ostali ambient pa tudi dobro zrihtano, v duhu Kurzschlussa in skladišča.

Klub se je napolnil dokaj hitro, ozračje se je ogrevalo pod taktirko Illegal Kru, ljudje pa so vedno bolj pričakovali prihod El Horneta in Verse-a, ki sta prišla na oder malce čez eno uro zjutraj.

Mislim, da ni treba posebaj omenjat, da je bil nastop odličen. Odlična energija v zraku, dinamičen nastop Verse-a in njegovo spodbujanje množice pod odrom. Publika je bila razpoložena, na trenutke je prišlo tudi do manjšega moshanja in pijača je špricala na vse strani. Vse to lahko pripišemo El Hornetu, ki je vrtel samo odlično glasbo. Njun set je bil poln energičnega trdega drum’n’bass-a, različnih bass vložkov in poln odličnih remixov.

Po nastopu Pendulum sta na oder prišla obetavna slovenska Milk Drinkers, ki sta po pričakovanjih začela udarno in s stilom. Kljub manjšim tehničnim težavam, ki so bile verjetno plod previsoke količine basov v dvorani, sta Sam in Julio odvrtela odličen set, poln energije, dinamike in mešanice žanrov, predstavila sta tudi nekaj svoje produkcije, poleg tega pa sta poskrbela tudi za odlično animacijo publike. Set je bil poln swaga in rock’n’rolla.

Velik plus tega večera je bil zame prazen VIP prostor in polno plesišče ter ne tako polna kadilnica. Ljudje so prišli na dober žur in ga tudi dobili. Na še več takih žurov na letošnjem Kurzschlussu, na še več Kurzschlussov in na mnogo dobre energije.

Kurzschluss in veseli December gresta z roko v roki.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.