oddaje 2018-07-13T10:37:41+02:00

Interaktivna oddaja o sodobni urbani glasbi, ki jo za vas pripravlja ekipa Sound Advisor. Vsak drugi četrtek ob 21:00, vam skozi sproščen pogovor z našimi gosti, predstavljamo aktualne in bodoče glasbene smernice ter ključne akterje, ki tako ali drugače krojijo podobo sodobnega klubskega in festivalskega dogajanja. Sledi nastop v živo, ki si ga lahko ogledate v neposrednem video prenosu ali pa se ga, ob poprejšnji najavi, udeležite tudi osebno v našem studiu.

Komad in plata tedna na Terminalu

V tedenski rubriki komad in plata tedna na Terminalu, vam Maša Pavoković dnevno predstavi in ponuja v prisluh aktualen komad in plato tedna.

L’indiescothèque

Vsak petek v sklopu klubskih zabav L’indiescothèque od 21-01h vrtimo plesno urbane viže, ki skupaj tvorijo nepogrešljivo celostno zvočno kuliso za #terminalno #petkovanje ter skok v vikend.

Glasba se spreminja skozi obdobja. Zbirka glasbenega fana z leti postaja vedno bolj pestra. Kaj vse se najde med pospravljanjem, ko zbirka glasbenega fana preseže kapaciteto stanovanja? In kaj vse se najde takrat, ko DJ pripravlja svoj kufer. Vse to lahko slišite v oddaji Na Gramofonu, ki jo za vsa pripravlja DJ MArtin13.

Selector je mednarodna radijska oddaja British Councila, kjer se predvaja najboljša nova glasba iz Velike Britanije. Dvourni tedenski program zajema vse sloge sodobne popularne glasbe in tako odraža raznolikost britanske glasbe. Poleg tega v vsaki oddaji v obliki intervjuja predstavijo tudi glasbenika ter predvajajo ekskluzivne studijske sete nekaterih najbolj vznemirljivih umetnikov z Otoka.

Ideja je bila zasnovana v glasbenem oddelku British Councila v Veliki Britaniji leta 2001, od takrat je bila oddaja Selector radio predvajana v več kot 30 državah in si pridobila bazo zvestih poslušalcev po vsem svetu ter osvojila številne nagrade.

V Sloveniji oddajo predvaja Radio Terminal vsak ponedeljek ob 20h in v sredo ob 22h.

Spade je ljubljanski jezdec ritma, ki že dobro dekado razgraja po klubih po vsej Sloveniji. Član legendarnega Illegal kruja se je usedel pred mikrofon s svojo selekcijo, da bi svoje sposobnosti nabiranja biserov v morju povprečja in balasta uporabil za dobro. Tako se je rodil Spade FM, ki vsako prvo in tretjo soboto v mesecu prinaša na digitalije radia Terminal novosti domače in tuje bass elektronike.

Strings attached

Zapeti za strune z Živo Jalovec. Vsak torek ob devetih.

Vandranja skozi prostor in čas, pomočena v prajuho alternativne glasbe in začinjena s pravo mero surove trivie. Za pohajkovanje po zgodovini podtalne scene skrbi vaš vdani kronist Pris.

Torpedo je vsakotedenska oddaja, ki jo vodi urednik prvega slovenskega mobilnega tednika Izak Košir in z dvema gostoma komentira aktualne družbene teme. Reševanje sveta je lahko resna stvar le v sproščenem vzdušju. Podcast pripravljamo v koprodukciji in ga lahko ekskluzivno poslušate na Radiu Terminal (vsak torek ob 17. uri) in prek mobilne aplikacije Torek ob petih.