Foo Fighters najavljajo svoj osmi studijski album z naslovom Sonic Highways, ki izide 10. novembra letos pri založbi Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart Records in vsebuje 8 komadov v skupni dolžini 44 minut, poleg skupine je bil producent albuma tudi Butch Vig.

Prihajajoča plata je naslednica odličnega »Wasting Light«, ki je bil nagrajen s kar štirimi grammyji.

 »Gre za prepoznaven Foo Fighters album, ki pa ima v sebi tudi nekaj globljega in bolj glasbenega, kot smo od skupine vajeni. Mislim, da so nas različna mesta, ki smo jih obiskali, kot tudi ljudje, s katerimi smo se srečali, dala navdih za korak naprej v iskanju nove glasbe, brez da bi zgubili naš prepoznaven zvok« je sporočil Dave Grohl.


Na povezavi http://sonichighways.foofighters.com/ lahko oboževalci naročijo album na 180 gramski vinilki ali na CD-ju. Le na tej povezavi bodo oboževalci lahko naročili različne naslovnice albuma (‘zberi vse’), kot tudi druge zbirateljske izdelke.

Vinil je zapakiran kar z devetimi različnimi naslovnicami, ki vključuje osem verzij na temo mest v katerem so snemali album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle in Washington.

Seznam pesmi na albumu:

1. Something From Nothing

2. The Feast and The Famine

3. Congregation

4. What Did I Do?/God As My Witness

5. Outside

6. In The Clear

7. Subterranean

8. I Am A River

Zanimivo je tudi, da si album deli ime z novo nanizanko televizijske hiše HBO, ki bo imela skupaj osem epizod in jih je režiral sam Dave Gohl. Serija je posvečena zgodovini ameriške glasbe, premierno se bo predstavila 17. oktobra. Očitno je, da je skupina za album in nanizanko ustvarila po eno pesem za vsako od zgoraj naštetih mest. Rdeča nit ustvarjanja je bila lokalna glasbena energija ter navdih, s čimer je vsaka od regij oblikovala svoje priznane glasbenike in seveda vpliv, ki so ga ti umetniki vračali kulturni sceni rodnih krajev. V vsaki epizodi je ob lokalnem legendarnem glasbeniku Dave Grohl kar na prizorišču samem pisal besedila pesmi, saj je želel čim bolj realno zajeti vpliv posameznega mesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *